Направи си сам свежа декорация от пухкави помпони

Публикувано на 11/02/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 24/07/2016 | Видяно 4 693 пъти

Помпоните са изключително лесни за изработка, а свежият им външен вид може да украси всеки дом по един много приятен и креативен начин. В зависимост от материала, използван за направата им, както и от цветовете и размерите им, бихте могли да изработите разнообразни композиции, които да внесат както забавна арт-нотка, така и стилна атмосфера в интериора на жилището.

Днес ще ви покажем една много симпатична идея за украса от ръчно-направени помпони от стари тениски. Процесът на изработка е лесен като детска игра, а и най-сетне ще ви даде възможност да намерите приложение на купчините стари дрехи, които почти всеки си съхранява някъде из килера вкъщи. А в случай че имате нужда от още идеи и съвети, с които да разнообразите атмосферата у дома, потърсете помощ от специалистите по интериорен дизайн, които с лекота ще вдъхнат нов живот в жилището ви!


Какво ще ви е необходимо?

Материалите, които трябва да си подготвите, са само 3 на брой, а по всяка вероятност, дори няма да ви се наложи да излизате от вкъщи, за да ги напазарувате:

  • Няколко тениски или друг вид памучни дрехи, които не използвате. Помислете за крайния вид на вашата композиция от гледна точка на цветовете и тяхното съчетание;
  • Ножица;
  • Парчета картон, изрязани във формата на 2 броя три четвърти шайби с дупка в средата - изрежете ги с такава големина, в каквато искате да оформите и самите помпони.


Стъпки 1-3: Подготвяне на основа за цветни помпони

  • Стъпка 1: Изрежете от тениските продълговати ленти с еднаква широчина;

  • Стъпка 2: Вземете една лента и обходете с нея вътрешния ръб на по-малкото кръгче от картонената шайба, като оставите 2 стърчащи края навън;

  • Стъпка 3: Поставете втората шайба върху първата, за да "затворите" лентата между тях, както е показано на снимка 3.


Стъпки 4-5: Увиване на ленти около шайбите

  • Стъпка 4: Вземете една лента и започнете да я навивате около шайбите, като започнете от най-външния ръб;

  • Стъпка 5: Повторете стъпка 4, ако лентата ви свърши, застъпете я с друга и продължете.


Стъпки 6-7: Приключване с основата

  • Стъпка 6: Повторете стъпки 4 и 5, докато не обвиете картона с поне 2-3 слоя плат;

  • Стъпка 7: Хванете двата стърчащи края на затворената между картонените парчета лента и ги завържете само ведднъж, без да оформяте възел. Пристегнете хубаво и придържайте с ръка през цялото време, за да не се отпусне.

Виж още: 16 лесни и очарователни декорации за стена


Стъпки 8-9: Премахване на картона

  • Стъпка 8: С помощта на ножицата, започнете да изрязвате увитите ленти по най-външния ръб на шайбата, като не забравяте да притискате с ръка, за да не се отпусне вътрешната лента, служеща за опора.

  • Стъпка 9: Отстранете картона и хванете внимателно полу-завързаната лента - пристегнете я рязко, но прецизно. Вече можете да направите възел.


Стъпки 10-11: Оформяне на помпоните

  • Стъпка 10: Време е да подстрижете помпоните. За целта, бихте могли да изполвате 2 еднакво големи кръга от картон, които ще ви служат като шаблон и помпонът лесно ще бъде оформен с равни дължини от всички страни. Е, разбира се, можете да действате и на око - не е толкова трудно!

  • Стъпка 11: След като направите няколко помпона, сами изберете по какъв начин да ги съчетаете, но каквото и да решите, със сигурност финалният резултат ще е много красив!

Виж още: 10 начина да използваме стария куфар в интериора


Допълнете с въображение

Използвайте комбинация от панделки, цветни връзки - или пък рамка за картини, както е показано на снимката. Оформете ги така, както на вас ви харесва най-много и се съобразете с интериора във вашия дом.

И не забравяйте, че красивият интериорен дизайн изисква креативност и професионален подход, затова не се колебайте да се допитате до специалистите в областта, които ще сътворят чудеса в дома ви, следвайки вашите насоки и предпочитания. Ако се колебаете на кой екип да се спрете, позволете ни да ви помогнем, като пуснете безплатна заявка в MaistorPlus. Само за 24 часа ще получите оферти от водещи компании и ще имате възможността да разгледате техните профили и клиентски оценки, за да вземете най-доброто решение!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
115 извършени проекта
Completehomeworks
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
115 извършени проекта
Стобис 2000
Строителство на сгради, София
27 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
23 извършени проекта
ВодПро
ВиК Услуги, София
140 извършени проекта