10 начина да използваме стария куфар в интериора

Публикувано на 15/09/2015 от Gran Decor | Видяно 9 733 пъти

Източник

Лесно бихте могли да превърнете стария куфар в легло за домашния любимец. Ако имате котка, самият факт, че сте поставили отворена кутия на пода или върху някой шкаф, ще я направи щастлива. Ако пък притежавате малка порода куче, можете да поставите възглавничка или нагънато идеяло, за да осигурите комфорта му.


Декорация за камина

Източник

Всеки притежател на камина знае, че през летните месеци тя е просто неизползваемо пространство вдълбано в стената. За да придадете чар на това място, бихте могли да поставите куфари с различни размери един върху друг, така че да запълнят дупката. В тях съхранявайте вещи, които не използвате толкова често през топлите месеци.


Поднос за сервиране

Източник

Ако изберете плитък куфар и разкачите горната и долната част от пантите, ще получите чудесен поднос за сервиране. Страничните дръжки на куфара ще вършат чудесна работа за пренасяне на любимите ви лакомства. Този ръчно изработен поднос ще направи закуската в леглото далеч по-сладка!


Холна масичка

Източник

За да добавите атрактивната шаби шик визия към хола си, заложете на холна масичка с основа от стар куфар. От вас зависи дали предпочитате да повдигнете куфара от земята с крачета или да го поставите директно на пода. Дебело стъкло в овална или правоъгълна форма ще позволи ретро визията на куфара да блесне и същевременно ще осигури необходима площ за сервиране.


Грижа за домашния любимец

Източник

Друг практичен вариант е да превърнете куфара в "трапезарна масичка" за малкия ви приятел, като поставите плоскост с размерите на вътрешността на куфара и изрежете дупки за купичките за вода и храна.


Скрин

Източник

За да изработите скрин от стари куфари ще са ви нужни куфари с еднакъв размер, дървена рамка и повече време. Изрежете най-горната им част и ги поставете един върху друг. Дръжките на самите куфари ще служат за дръжки на чекмеджетата, а различната визия на куфарите ще превърне скрина в мебел-уникат.

Вариантите са много, а крайният резултат винаги е ефектен. Бъдете смели и експериментирайте!

Тази статия е изготвена от екипа на GranDecor.bg-идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома.


Декорация за веранда

Източник

Ако живеете в къща с веранда, то тя е първото нещо, което виждат вашите гости. Ако притежавате стар куфар, който с времето е придобил винтидж визия, можете да го украсите със стикер, наподобяващ черна дъска и да напишете приветстващо съобщение на него или пък фамилията си.


Нощно шкафче

Източник

Друго интересно приложение на стария куфар е да го използвате като нощно шкафче. Можете да го поставите директно на земята или пък върху поставка в зависимост от височината на леглото. Върху него можете да поставите книгата, която четете вечер преди да заспите, телефона или пък чаша вода. От друга страна вътрешността му ви осигурява ценно пространство за складиране на вещи.


Мини работилница

Източник

Ако ръчната изработка е неразделна част от вашето ежедневие, тогава със сигурност имате нужда от кутия, която да съхранява всички ценни материали. Това включва проспособленията за шиене, за опаковане на подаръци, за декупаж или пък за изработка на бижута и декорации. Куфарът е идеален избор, тъй като се затваря и пренася лесно и удобно.


10 начина да използваме стария куфар в интериора

Всеки има вещи, с които му е трудно да се раздели. След дълга експлоатация те вече нямат същата полезност и не могат да изпълняват функциите си, но за нас продължават да са ценни. Мил спомен от детството, подарък от скъп човек или предмет от отминала епоха, който притежава неподправен чар - тези вещи заслужават да бъдат възродени и да им отредим заслужено място у дома.

Днес ще се спрем на старите куфари и начините да ги преобразим, така че да се превърнат в неразделна част от интериора. За някои следващите идеи за обзавеждане може да изглеждат нестандартни и непрактични, но повярвайте, струва си да отделите няколко минути и да ги прегледате!

За по-сръчните от вас предлагаме трансформирането на куфар в стол. За целта се изисква подсилване на основата на куфара с плоскост, прибавяне на четири крачета и две възглавници за седалката и облегалката.


Помощна масичка

Източник

За този проект ще ви е нужна стойка, върху която да поставите куфара. Можете лесно да го облечете със стикери или да го боядисате със спрей, за да пасне на останалото обзавеждане. Ако избере стойка с колелца, ще местите масичката където е необходима. Особено удобен дизайн за антре, където да държите ключове, слънчеви очила и т.н.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта