Направи си сам градина в битов стил

Публикувано на 13/09/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 12 302 пъти

Този важен елемент е завършващата точка от визията на вашата скромна и уютна градина. Забравете за високите огради, изградени от бетон или тухли, тъй като те ще отнемат от автентичното "селско" усещане. Бели колчета, дървени арки и решетки са най-добрият вариант, на който да се спрете.

Вижте още: Градински столове с неподражаем характер


Пътеките са сърцето на вашата градина

Алеите, които ще пригодите за преминаване, трябва да се вписват в цялостната обстановка. Стари тухли, павета, чакъл или парчета дърво са подходящи материали за пътеките в градината. За предпочитане е да са лъкатушни, сякаш водят към някаква тайна градина. Така дори в съвсем малко пространство, след всеки завой пред погледа ви ще се открива гледка под различен ъгъл.


Небрежно многообразие от цветя

Озеленяването на градина в битов стил е изключително лесна задача. Този тип аранжиране не е обвързано с определен дизайн, тъй като целта е да се постигне по-непринуден вид. Сигурно сте забелязали, че по начало градините на типичните селски къщи предлагат калейдоскоп от цветове, текстури и аромати. Комбинирайте високи цветя със заоблени цветни туфи за разнообразие. Добавете и храстовидни растения за контраст - розата е един наистина добър избор.

Вижте още: Полезни съвети за правилното аранжиране на градината


Направи си сам градина в битов стил

Рустик стилът все по-упорито се налага като тенденция както в интериорното обзавеждане, така и в градинското. По определение, рустик буквално означава груб, недодялан, селски, но очарованието на това течение се крие именно в простия и обикновен начин на живот, носещ безгранично спокойствие. Ето защо днес ви предлагаме няколко идеи, благодарение на които можете да си направите сами градина, издържана в чаровния битов стил. Има множество опции за рустик аксесоари и аранжировка, които освен че ще превърнат двора ви в уютно и привлекателно място, няма да навредят и на бюджета ви. Ако мислите, че ще ви е трудно да се справите със задачата, най-добре се доверете на професионалистите, които ще свършат тежката работа вместо вас.


Зеленчукови лехи за автентична атмосфера

Ако сте решили да си направите сами градина в битов стил, не бива да пропускате обособената зона със зеленчукови растения. Това, разбира се, не бива да се тълкува като жертва в името на екологичната продукция, а като важна част от цялостния чаровен облик на вашия двор. Напълно достатъчни са няколко лехи, подредени с финес.


Декоративни петлета, къщички за птици и какво ли още не

Има ли нужда да ви казваме, че дори и в градината аксесоарите играят ключова роля? Поставете собственоръчно направени къщички за птици и поилки, декоративни градински фигурки, интересни ветропоказатели, за да направите вашата градина в битов стил още по-чаровна.

Убедихте ли се, че съвсем не е трудно и скъпо да се сдобиете с ефектна рустик градина? Нужни са ви само много желание, добри идеи и доза сръчност. В случай, че не можете да отделите време, за да си направите сами подобен уютен оазис, професионалистите в MaistorPlus винаги са насреща. Направете безплатна заявка, разгледайте изпратените ви оферти и проучете различните изпълнители с помощта на мненията на предишни техни клиенти, за да изберете най-подходящия за вашия проект.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта