Вълшебни декоративни фигури от стъкло

Публикувано на 18/10/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 3 721 пъти

Декорацията е важна част от интериора, която придава специфичен характер и внася приятна атмосфера в дома. Най-хубавото е, че имаме възможността да използваме пълния капацитет на въображението си и да превърнем жилището или офиса си в своето най-уютно, комфортно и красиво място. Стъклото е един невероятен материал, който различни дизайнери и творци превръщат в удивителни скулптури и очарователни елементи за декорация. Те, в зависимост от дизайна си, донасят лукс, елегантност и артистичност в интериора.

Открийте своето вдъхновение с идеите, които ще ви представим и потърсете помощ от интериорен дизайнер, за да осъществите всички свои мечти и хрумвания за дома си.


Вълшебни стъклени спирали

Японският художник Ниоко Икута се заема с детайлни изследвания върху свойствата на стъклото, още през далечната 1980г. Той открива удивителен начин за създаване на тези уникални скулптури, чрез наслояване на фино стъкло с различни цветове. Идеята му е да сътвори нежни и грациозни форми, които да пречупват светлината по всевъзможни начини.


Невероятни декоративни плата

Пъстри, свежи и красиви - тези плата са дело на Аудриус, литвийски скулптор, който ловко борави със стъкло и керамика, превръщайки ги във всевъзможни произведения на изкуството. Освен за поднасяне на плодове и други видове храна, те са изключително симпатичен вариант за украсяване на стените.

Виж още: 6 нестандартни и стилни начина да си налеете вечерното питие


Артистична стена

Съчетание от преливащи цветни елементи, изработени изцяло от стъкло - колко креативна алтернатива на картините за стената! "Karo Studios" са екип от американски творци, които използват стъклото, като претворяват в него всичките си фантастични и нетипични хрумвания. Подобна декорация пасва на всеки интериорен дизайн, единствено трябва да изберем правилния подбор от цветове.


"Танцуващи сълзи"

Британският скулптор - Тео Шийлдс, претопява стъклото и покапва от него в студена вода. Капчиците оформят тези дълги и тънки "танцуващи" опашчици, които се втвърдяват само за няколко секунди. Той нарича творението си "сълзи", именно заради фината и красива форма на стъклените фигурки.

Виж още: 10 очарователни решения за осветителни тела за дома


Диамантено стъкло

Тази семпла стъклена скулптура е толкова нежна и ефирна, подходяща за поставяне върху бюро, шкаф или монтиране на стена. Формата й не напомня на диамант, но блясъка й я прави толкова вълшебна и й придава истински скъпоценен и стилен вид.


"Неуловимият герой"

Колко много креативност и фантазия са вложени в изработката на това чудато същество, сякаш извадено от митологията. Дело е на полския скулптор Валдемор Петрик, който създава цяла колекция от приказни създания, изработени от стъкло и хартиени нишки, вплетени в метално тяло. С интересния си вид, те са идеални за детската стая, тъй като развиват въображението и обогатяват детската фантазия.

Ако всички тези фантастични идеи за декорация са ви вдъхновили, не се колебайте, а потърсете най-добрите специалисти по интериорен дизайн. Изпратете ни своята заявка и ще получите конкурентни оферти от водещи компании. Разгледайте техните предложения, профили и потребителски оценки и сами изберете най-добрите за вас!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта