Хитри дизайнерски трикове за оптимизиране на 3 мини апартамента

Публикувано на 26/11/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 4 476 пъти

Ограничената жилищна площ далеч не означава, че сме принудени да се лишаваме от определени удобства в дома си или че трябва да живеем натясно. Едно малко студио, ателие или скромна боксониера могат да поберат точно толкова уют, колкото и дом с по-голяма квадратура, ако не и повече. Всичко е въпрос на правилно използване на пространството. В настоящата статия ще ви запознаем с някои хитри дизайнерски трикове за оптимизиране на малки апартаменти. А при необходимост да внесете промени във вашето домашно огнище, направете безплатна заявка към проектантите в нашия сайт.

Вижте още: 8 уникални решения как да спестите място във вашия дом


Малък апартамент с много превъплъщения

Малкият апартамент с лекота влиза в различни превъплъщения, които съответните потребности на собственика му възлагат. Справя се еднакво добре в ролята на дневна, парти зона, спалня, дори успява да осигури място за пренощуване на гостите. Къде е магията?


Твърде малко ли са 15 кв.м.?

Истината е, че могат да бъдат напълно достатъчни, когато попаднат в ръцете на способни дизайнери. Именно с на пръв поглед ограничената площ от близо 15 кв.м. разполагат проектантите от Normal Projects, за да разгърнат върху нея идеите си. Като резултат, малкото пространство бързо се превръща в различни стаи според конкретните нужди.

Вижте още: Невероятен апартамент в Париж, събран в 8 кв.м.


Шкафът с много "лица"

Магическите преобразувания на това скромно по площ жилище са възможни благодарение на шкафа с много "лица". В зависимост от това кои от модулите му са отворени или затворени, той се превръща в спалня, отваря пространство за танци, обособява офис зона. С подобна мебел всякакви притеснения, че домът не разполага с достатъчно стаи, отпадат на мига.


Артистична мини мансарда

Прехвърляме се в друго малко жилище, където да се вдъхновим от още хитри дизайнерски трикове. Банята и тоалетната разделят стаята на две функционални зони - от едната страна малка спретната кухня с трапезария, а от другата - дневна за хобита и почивка. По цялата дължина на стената има поставена етажерка, на която са побрани какви ли не вещи, като се използва и за стълба, за да се стигне до уютната спалня, която разполага с поглед в небето. Виждате ли нещо, което да му липсва на този мини апартамент?


Цял апартамент, побран само в една стая

Може ли една-единствена стая да побере цял апартамент? Отговорът е пред очите ви. Спалнята е качена на горно ниво, намира място не само голямо, удобно легло, но и нощно шкафче, плюс гардероб. Под нея е поместен килер - екстра, от която понякога се лишават дори големите апартаменти. Когато заобиколим бялата преграда от другата страна, пред нас се разкрива малка, кокетна кухня, оборудвана с всичко необходимо и за най-придирчивата домакиня. Компания ѝ прави трапезарна маса, която лесно може да влиза в и ролята на работно бюро.

Ако имате нужда и желание да приложите хитри дизайнерски трикове, за да оползотворите максимално добре пространството и във вашия дом, свържете се бързо и лесно с професионалисти близо до вас. Направете безплатна заявка в нашия сайт и до 24 часа ще получите обратна връзка под формата на оферти от различни изпълнители. Ще можете да сравните цени, срокове за изпълнение, да се запознаете с предишни техни проекти и отзиви за тях. На база на собствените си изисквания избирате кого да наемете и след приключване на ремонтните дейности оставяте своята оценка.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта