Интериорни хитрости за малки пространства

Публикувано на 27/07/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 27/07/2016 | Видяно 11 751 пъти

Да се живее в малък апартамент може да бъде натоварващо: липса на усещане за простор, на място за съхранение, на лично пространство. Всичко това обаче може да се избегне, ако подредбата на жилището е внимателно премислена и добрите идеи бъдат осъществени на практика.


Мини библиотека над бюрото

С разчупено подредени рафтове на стената над бюрото също можете да се сдобиете с допълнително място. Така всичко ще ви е под ръка и ще спестите място от поставянето на шкаф или голяма секция на пода.


Бяло и компактно

За обзавеждането на дневната използвайте мека мебел в светли цветове. Ако стените са по-тъмни, диванът ще се откроява и ще създава настроение и илюзия за по-голямо пространство. Вместо обикновена холна масичка можете да подберете интересна вещ, която да служи едновременно за съхранение и за поставяне на питиетата и списанията ви отгоре.


Завеса вместо преградна стена

Ако разполагате само с едно голямо помещение, разделете го на две, за да обособите два различни къта. За целта може да се използва завеса, която да стане интересен акцент в интериора. Тя ще допуска светлина и в двете отделени пространства, ако е прозрачна и от тънка материя, като в същото време ясно ще ги разграничава.

Вижте още: Как да обзаведем малка дневна


Умна кухня

Дори и да ви се струва, че в кухнята няма абсолютно никакво място за допълнителни шкафове, помислете пак. Внимателно огледайте помещението и преценете как бихте могли да се възползвате от наличните стени или дори преградни колони, в случай че кухнята е свързана с дневната. Можете да монтирате по ефектен начин няколко рафта и веднага ще се сдобиете с нови възможности за подредба на домакинските ви принадлежности.


Подвижна масичка за лаптоп

С това приспособление, което е малко по-голямо от мобилния ви компютър, можете по всяко време да премествате домашния си "офис" от едно място на друго. Масичката е сравнително удобна и може успешно да замени поставянето на голямо и тежко бюро, което само ще заема място, докато не го ползвате.


Скрийте леглото

Съществуват много варианти да прибирате спалнята си в някоя мебел през деня, така че да освобождавате жилищна площ. В някои случаи използваните за целта мебели изглеждат доста обемни и тромави, но е възможно леглото да бъде хитро сгънато и на пръв поглед скромно чекмедже или секция.

За да разберете как могат да бъдат реализирани тези предложения и във вашия дом, пуснете заявка в MaistorPlus и изберете кой да изработи специално за вас вариантите, на които сте се спрели.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта