5 начина да направите отлично първо впечатление с дома си

Публикувано на 15/04/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 18/07/2016 | Видяно 4 461 пъти

Очаквате гости, които за първи път ще прекрачат прага на жилището ви. За вас е важно да предизвикате възхищение и безусловно одобрение. Ако за обзавеждането му сте се доверили на специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в MaistorPlus, то мисията ви със сигурност е изпълнена. А за да ви бъдем още по-полезни, в следващите редове ще споделим с вас 5 начина да направите отлично първо впечатление с дома си.


Изберете красива входна врата

Входната врата е първото, което гостите ви ще видят, още преди да са влезли в дома ви. Когато е красива, привличаща погледа, тя засилва очакването за нещо още по-хубаво зад нея. Първото отлично впечатление вече е постигнато. А когато сте се постарали достатъчно, то ще се затвърди и след като сте разкрили жилището си отвътре. Можете да заложите и на допълнително украшение, цвете, интересна шпионка, красиво изписано име и фамилия на звънеца. 

Вижте още: 5 тенденции за интериорния дизайн за 2015


Черджето също е важно

Не пропускайте да обърнете внимание на черджето, добре е да е чисто и спретнато, но защо да не е закачливо и предизвикващо усмивки?


Сложете картини в антрето

Първите крачки в дома ви гостите ще направят в антрето или коридора. Няколко картини в приятни, свежи цветове със сигурност ще предизвикат позитивни отзиви. Хубаво е да бъдат в топли, нежни тонове, за да подсилят усещането за уютна домашна обстановка.


Поддържайте безупречна чистота

Безупречната чистота в дома ви е сред най-сигурните гаранции за създаване на отлично първо впечатление. Затова се старайте да я поддържате винаги, във всяко помещение. Така и за вас ще е приятен животът в собственото ви жилище, а и при липса на прах по пода и мебелите, се живее далеч по-здравословно.

Вижте още: 5 начина да задържите къщата си чиста за по-дълго време


Използвайте предимствата на осветлението

Подходящото и интересно осветление може да стори чудеса в дома ви. Поставено на подходящи места, с необходимата интензивност на светлината, може да подчертае силните акценти и да скрие малките несъвършенства в интериора. Несъмнено ще ви помогне да постигнете желаното положително първо впечатление. Гостите ви ще го оценят. Не на последно място, помислете и за естествената светлина и как можете да я съчетаете и "поканите" в интериора си.


Пригответе вкусна вечеря

Вкусната вечеря е силен коз за всяка българска домакиня. Ако не попадате сред малкото изключения от това правило, запретнете ръкави и пригответе най-вкусните салати, ястия и дерерти, на които сте способни. Бъдете сигурни, че това ще допринесе за отличното първо впечатление, което ще оставите у гостите си.

Ако имате нужда от професионална помощ за постигане на отлично първо впечатление с дома си, обърнете се към професионалистите в MaistorPlus. Заявете проект безплатно, разгледайте изпратените ви оферти и заложете на изпълнителя, който ви вдъхва най-голямо доверие.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
9 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта