Как да скрием вечно пречещите кабели

Публикувано на 02/05/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 06/07/2016 | Видяно 7 530 пъти

Спъването в кабели със сигурност не е сред най-приятните занимания. Освен това, в безразборните кабелни плетеници липсва каквато и да било естетика. Съществува и опасност за жиците да бъдат прегазени и прекъснати от някой крак или колелце на стол. Едва ли има домакинство, където казусът, как да скрием вечно пречещите кабели, да не е стоял на дневен ред. Тук ви предлагаме някои интересни и функционални идеи в тази насока. За допълнителни, професионални консултации, винаги можете да попитате специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Ще се радваме да споделите и вашите идеи като коментар под статията.


Създайте изкуство на стената с кабели

Понякога най-сигурният начин да се скрие нещо е то да се изложи на показ. Превърнете кабелите в ефектна декорация на стената. Можете да “изрисувате” фигури с тях, които да са деликатно загатнати или да контрастират с цвета на боята или тапета.

Вижте още: Малки трикове за големи промени


Замаскирайте с кутии

Често на едно място се струпват кабели от телевизора, декодера, рутера, компютъра. Вместо да разваляте интериорния пейзаж с тях, използвайте кутии като маскировка. Направете малки отвори, от които издърпвате само толкова от шнура, колкото е нужно. Другото остава скрито, а стилните кутии са единственото, което се вижда. 


Превърнете кабелите в част от декора

От скучен и досаден мотив, кабелите могат да се превърнат в ефектна част от декора. Закрепете ги за стената, добавете малки листенца и внесете ведро пролетно настроение в дома си. 


Направете им оградка!

Друго интересно решение е да изградите малка оградка покрай някоя от стените. Освен че успешно ще влезе в ролята на скривалище, ще придаде и свежест в интериора.


Приберете кабелите в чекмеджето

Ето едно решение за всички зарядни устройства. Можете да си организирате специално чекмедже за тях. Сложете в него разклонител с три или повече гнезда и ще си знаете, че това е мястото в стаята ви, където можете да заредите телефона, музикалния плейър, фотоапарата, таблета. По-добре е, отколкото вечно да се чудите къде са им кабелите.


Арт-инсталация с кабели

Арт-инсталация звучи модерно и гордо! В случая, и малко пресилено, но пък ви решава проблема с кабелния хаос върху работния плот. Използвайте леки метални конструкции или други приспособления, върху които да повдигнете кабелите на мишката, слушалките, тонколонките. Далеч по-подредено и удобно е.


Мини-склад за кабели с рулца от хартия

Създайте си мини-склад за кабелите, като ги приберете в рула от тоалетна хартия. Така няма да се оплитат един в друг и лесно ще откривате тези, които ви трябват. Може дори да си ги надпишете, за по-голямо улеснение. 

А вие коя от изброените идеи за вечно пречещите кабели бихте използвали? Която и да ви е вдъхновила, винаги е добре да се посъветвате с професионалистите в MaistorPlus, преди да предприемете ремонт у дома. Изберете сред над 3 000 регистрирани специалисти, направете безплатна заявка, сравнете получените оферти и изберете най-подходящата за вас.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
37 извършени проекта
TB ATanasov
Сухо строителство, София
1 извършен проект
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Сухо строителство, София
34 извършени проекта
Арт Клима Груп ЕООД
Отопление и климатизация, София
2 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Сухо строителство, София
14 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
13 извършени проекта