Къщи, плаващи сред безкрайни води

Публикувано на 17/06/2015 от Климентина Величкова | Последна редакция на 17/09/2016 | Видяно 4 282 пъти

В настоящата статия ще ви представим къщи, заобиколени отвсякъде с вода или разположени на отдалечени морски, речни или езерни брегове. Може би стопаните на тези домове са осъществили детските си мечти да живеят като Робинзон Крузо на неизвестен далечен остров или се следва стара семейна традиция на потомствени рибари или моряци, да не се отдалечават от водата. Необикновеното място за живеене заменя стреса на градската цивилизация със спокойствие, но и с постоянна борба с изменчивата водна стихия. Ако се вдъхновите да построите дома си на някое подобно приказно място, обърнете се към специалисти, които да направят вашето желание реалност.


Скална къща с уникална гледка

Къщата е построена по желанието на собственика, който бил любител на спиращите дъха усещания. В днешно време архитектурата и съвременното строителство позволяват изпълнението на всяко желание и хрумване, стига пред вас да седят професионалисти. Сигурни сме, че не всеки ден ви се случва да видите къща, която "виси" от скала.

Вижте още: 15 уникални пещери, които трябва да посетите


Сгушена сред природата

Тази така добре настанила се къщурка се намира във Вестманаейяр, Исландия - една доста добра дестинация за усамотяване и спокойна почивка.


Приказен път

Това приказно място се нарича Трабочи, Абруцо, в Италия. Ако се осмелите да минете по пътя, бихте могли да надникнете в къщата и да узнаете какво се крие там.


Застанала гордо сред върховете

Фарьорските острови са истинска живописна гледка. Веднъж като се озовете на това величествено място, трудно можете да се завърнете към забързаните улици и шумотевица. Поради тази причина, постройте си една къща и имайте по-често повод да се връщате към това спокойствие.


Усамотяване в Норвегия

А защо да не си построите плаваща къщурка на малко и усамотено островче?


Кацнала на скалата

На реката Двина в Сърбия е кацнала една семпла, но прекрасна дървена къща.

Вижте още: Защо сградите на бъдещето ще бъдат проектирани от... нас?


Из дебрите на Япония

Почти скрила се в храстите, тази къща разполага със завидна гледка.


Непризнато княжество Сийланд

На последната фотография, "за десерт", ви представяме уединено жилище, което е отделна държава. Това е непризнатото княжество Сийланд, разположено на изоставената военна платформа Рафт Тауър, на 10 км от английския бряг, но извън териториалните води на Великобротания. Мини-държавата е наследствена конституционна монархия, има собствена валута (сийландски долар), знаме, герб и 27 постоянни жители.

Бихте ли прекарали живота си в къща, обградена само от бушуващи морски вълни или гладка езерна повърхност? Дори да не обичате чак толкова самотата, всеки човек се стреми да превърне жилището си в остров на спокойствие и уют. С това със сигурност ще ви помогнат специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатно запитване в платформата, прегледайте профилите на изпълнителите и подберете най-добрата изпратена оферта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта