Интериорни решения, които е добре да избягвате

Публикувано на 20/01/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 06/07/2016 | Видяно 7 160 пъти

LED осветлението може да е модерно, но избрано за коридора, е изключително нефункционално, особено когато светлината от LED луните е насочена право надолу. Коридорът, по презумпция, е пространство в дома, което не изобилства от светлина. Напълно излишно е, при това положение, тя допълнително да му се отнема с подобно пестеливо осветление. Дори и изборът на светъл фон за стените и тавана не е спасение в случая. Ситуацията ще си е все така сумрачна, а отражението ви в огледалото-изтерзано под взора на LED луничките. Тяхната „вечност” у дома продължи около пет месеца, след което бяха безапелационно отстранени от служба и на тяхно място вече втора година използваме халогенни лунички с жълта светлина. Най-после можем да видим как всъщност изглежда коридорът ни!


Интериорни решения, които е добре да избягвате

Всеки човек, все някога през живота си, трябва да премине през бойното кръщене, наречено обзавеждане на дома. Запознайте се със следните интериорни решения, на които да обърнете специално внимание. Да, винаги има първи път при обзавеждането, но дори и вече да сте оставили зад гърба си опит с подобно приключение, никой не е застрахован от грешки и за това искаме да ви предупредим–не правете следните неща в дома си!


Прекалено скъпи плочки за банята

Не по-малко неприятно решение е и изборът на прекалено евтини плочки за банята. Ясно е, че компромиси с качеството не трябва да се правят и че почти винаги твърде евтиното излиза скъпо. Какъв проблем можем да си създадем, спирайки се на много скъпи плочки за банята? Колкото и да се молим на нас да не ни се случва, нямаме никакви гаранции, че никога в банята ни няма да се спука тръба или да си имаме работа с друга авария, заради която да се наложи разбиване. Още повече, подобни инциденти могат да ни сполетят по всяко време, включително и много скоро след залепването на плочките. А кои са прекалено скъпи и кои са на по-прилична, разумна цена, това зависи от личните ви възможности и възприятия. Важно е винаги да се търси баланс между цена и качество.


Огледало срещу вратата на банята

Защо да избягвате това интериорно решение? Тази позиция за огледалото се среща в немалко домове и всичко изглежда наред при тях. Ще ви издадем тайната. Проблемът изобщо не е в огледалото, а във вратата на банята, най-вече ако не сте съобразили, че трябва да можете да я затваряте много плътно. В противен случай, и да искате да се наслаждавате на светлия си лик в огледалото в коридора, ще ви бъде невъзможно през почти цялото време, защото то винаги ще е запотено от влагата. Личен опит! Тази драма изчезва, ако имате прозорец в банята, което си е перфектната естествена вентилация.


Непремислено положение на леглото

Един от начините да се оптимизира пространството в спалнята или детската стая е да се сложи леглото под библиотеката с книги, например. Дотук добре, звучи логично. Сега си представете как спите блажено, но се случва земетресение от среден магнитут. Вследствие на това, че на земните пластове им е хрумнало да се разместват, на вас ви се изсипва цялото знание от книгите върху главата. Буквално! Едва ли има човек, който да обича да го замерят с книги, докато спи. Или рафтът не е поставен достатъчно стабилно и ефектът е същият. 


Двойка керамични котлони

Не се спирайте на двойка котлони при положение, че пространството в кухнята ви позволява четворка. Получавате допълнителни точки, ако сте избрали кухненският ви плот да е от изкуствена материя, нетърпяща нагорещени предмети. Да, по-евтино е, пести се място, но колкото и да се убеждавате, че се свиква с тях, неудобствата при готвене си ги има. Разполагате ли с достатъчно голяма кухня, заложете на четворка котлони.


Твърде малка мивка за кухнята

Дори и да сте горд притежател на миялна машина, все някога ще ви се наложи да измиете някой и друг съд на ръка. Чиниите, чашите и приборите са лесни, истинското забавление настъпва, когато се опитате да измиете голяма тава в малка и тясна мивка. Задължително съобразете размера на мивката си с този на съдовете, които би ви се наложило да миете в нея.


Погрешен избор на матрак

Това си е класика в жанра. Сънят би трябвало да бъде сред най-добрите средства за почивка. При покупката на матрак не се очаква от вас да пренощувате в магазина, но е необходимо да отделите достатъчно време, за да го проверите.

Това са само част от интериорните решения, с които всеки от нас си е усложнявал живота понякога. Ако тази статия ви е вдъхновила да направите някои позитивни промени в обзавеждането,  винаги можете да се обърнете за съдействие към регистрираните професионалисти в MaistorPlus. Добрата новина е, че всичко е поправимо. Пуснете безплатна заявка и споделете вашите идеи със специалистите, изберете предложението, кеото най-добре ще оптимизира вашия комфорт у дома. 

А вие ще се престрашите ли да споделите с нас кои са вашите интериорни решения, които е по-добре да сте били избегнали?

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта