10 нестандартни вътрешни стълби с удивителен дизайн

Публикувано на 25/11/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 08/07/2016 | Видяно 7 975 пъти

Като разтворено изящно дървено ветрило изглежда първото от поредицата вътрешни стълби, които избрахме. Красиво допълнение към нежния, олекотен дизайн на помещението, в което се намира.


10 нестандартни вътрешни стълби с удивителен дизайн

Всеки дом крие неподозирани съкровища, които могат да се превърнат в звездата на интериорното представление. Нужно е само жилището да бъде поверено на изобретателни дизайнери, които да извлекат най-доброто от него. Именно такива са авторите на главните герои в нашата статия. Вместо да бъдат третирани като скучен придатък, служещ за връзка между етажите, вътрешните стълби са превърнати в оригинални и функционални акценти. Представяме ви 10 нестандартни вътрешни стълби с удивителен дизайн, които ви предизвикват да разчупите границите на предвидимото.

Вижте още: Интериорни идеи за стълбите у дома


Да изкатериш вътрешни стълби от Ементал!

Няма никакво съмнение, че в този дом не само обичат да похапват сиренце, но и да изкачват по него. Ементал, с типичните за него отвори, е прототипът на тези оригинални вътрешни стълби. Очарователен щрих за детската стая или всяко друго помещение, в което искате да добавите малко закачливост.


Когато стъклото срещне дървото

Когато стъклото срещне дървото, може да се получи приковаващо погледа стълбище, на което буквално му се четат ребрата. Бихте ли се осмелили да го поканите и в своя дом?

Вижте още: Удивителни мебели с нестандартен дизайн


Царството на скривалищата

Изключително функционални, тези вътрешни стълби успяват да съберат в себе си пълно със скривалища царство. Отлично решение, когато жилището не разполага с достатъчно площ, за да си позволи домакинството отделна стая за склад. А когато стъпалата са номерирани, както е в случая с показаната снимка, се получава перфектният органайзер.

Вижте още: Спечелете допълнително място за съхранение под стълбите


Дизайнерски вътрешни стълби за ценители

Великолепно дизайнерско изпълнение откриваме в реализирания проект на това стъбище, което би се превърнало в любимо за всички ценители. Нежно извитите стъпала създават впечатление за картина от грациозен танц, а дървото, избрано за тях, кара топлината и уютът да се представят в най-добрата си светлина.


По уникалните вътрешни стълби на изкуството

Училище по изкуствата е мястото, където можете да се насладите на тези интересни вътрешни стълби. Едва ли е изненадващо, че именно в такъв дом са се озовали, предвид артистично изрисувания гръб, който веднага приковава вниманието. Очевидно в това учебно заведение дори и най-неочакваните детайли вземат участие в провокирането на творческото мислене.

 


Нагоре по дъгата

Там някъде, над дъгата, небесата са сини и мечтите, за които дръзваш да помислиш наистина се сбъдват. Остава ни само да се изкачим по тези многоцветни вътрешни стълби и да проверим дали в думите, които Джуди Гарланд изпява в края на 30-те години, има доза истина. Готови ли сте да си пожелаете подобно интериорно бижу и за вашия дом?

 


Смело решение в черно и бяло

Вземате една дълга метална лента, боядисвате я от едната страна в бяло, от другата - в черно, нагъвате я на зиг заг, разпъвате я и получавате ефектни вътрешни стълби. Не можем да ви гарантираме, че точно така е направено стълбището от горната снимка, но каквато и да е тайната, не липсва стил и оригиналност.


Вътрешни стълби дръзки до почервеняване

Дали бихте дръзнали да заложите изцяло на ярко червения цвят за своето интериорно стълбище? Вероятно би се съчетало много добре, ако в съседство с него цветовете в обзавеждането са класическите черно и бяло. В конкретния случай замисълът е да се наподоби кръвоносен съд и явно да се задоволи нечий ексцентричен вкус.


Най-обикновено стълбище или...

Най-обикновено стълбище, в което на всичкото отгоре няма никакъв смисъл. На кого му е притрябвало да слага стълби под някакви ниски прозорци? Да се изкачим и да проверим...


... предизвикателство за най-смелите

Все още ли ви се струва толкова обикновено? Невероятно предизвикателство за всички, които искат да изпитат границите на собствената си смелост. Ще се присъедините ли и вие за една такава обиколка или предпочитате да си останете на сигурно вкъщи и да обмислите как да изглеждат вашите вътрешни стълби? Ако вече сте взели решение за промени в дома си, действайте смело с помощта на опитни дизайнери. Заявете безплатно проект, сравнете оферти и профили на изпълнители, решете с кого искате да работите и след приключване на уговорените задачи, споделете своята оценка.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта