Преди и след: мрачен дом в Ню Йорк превърнат в колоритен апартамент

Публикувано на 11/04/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 7 527 пъти

След като през 2008 г. собственичката най-после се е сдобила със своя апартамент мечта, тя е изправена пред изключително предизвикателство - да превърне скучното и старомодно жилище в модерен дом със стил и визия. Не са вложени големи суми за преустройството, но са използвани креативни идеи и свежи детайли, които променят облика на апартамента до неузнаваемост. Поверете премяната на собственото си жилище на опитни дизайнери, за да получите също впечатляващ резултат.


Мрачен и безличен хол

Ето как са изглеждали холът и всекидневната в апартамента на Кристин. На практика това са два къта на една и съща стая. Първото нещо, което правят отрицателно впечатление на новата собственичка, са безличната боя по стените, неугледния килим и износеният паркет. Тя решава да работи сс замах и да се справи с всички тези проблеми. А резултатът е повече от забележителен.

Вижте още: Уютен малък дом - новото лице на стар училищен автобус


Всекидневната е превърната в свежа и колоритна стая

След ремонта стените на жилищното помещение са решени в син цвят, като е подбран специален ненатрапчив нюанс. Паркетът е напълно реновиран, а за да е по-отчетливо разделението, холното помещение е обособено с килим, който го откроява от трапезарията. Освен това новите хол и всекидневна вече разполагат с повече секции, в които собствениците държат колекциите си от статуетки и книги.


Невзрачна и негостоприемна кухня

Както в повечето модерни апартаменти в Манхатан, кухнята не е акцентът в дома. Тук тя е разположена в съвсем миниатюрен бокс. Още от пръв поглед се вижда, че трябва да има промени в подредбата, уредите и обзавеждането.


Цветно настроение в новото кулинарно помещение

След ремонта кухненският бокс се сдобива с коренно различна и модерна визия. Направени са освежителни и козметични ремонтни дейности. Светлината е приветствана на драго сърце, за да съживи настроението на така занемарената преди това кухня.


Неприветлива спалня посреща новите собственици

Голямото разочарование на семейството е било именно състоянието на спалнята. Всичко в тази стая е било отблъскващо - леглото, боята по стените, первазите и дори осветлението. Промените и тук правят от тази неприветлива спалня истински оазис за почивка.

Вижте още: Удивителни мебели с нестандартен дизайн


Книгите пристигат, за да внесат личния почерк на новите собственици

И тук решението е да се заложи на секции с много рафтове, тъй като колекцията от книги няма край. Поставят се лампи, които да бдят над късните часове, в които се прелистват вълнуващи страници и се разказват приключения. Стените също се радват на нова боя, а сиво-синият цвят е специално подбран, за да е в хармония с другите помещения.

Ако проектът на нюйоркския апартамент ви е вдъхновил истински и вече нямате търпение да започнете с промените в собствения си дом, не пропускайте да потърсите съвет от интериорен дизайнер, какъвто можете да откриете в MaistorPlus. Заявете проект безплатно и ще получите най-добрите условия за реализацията на идеите си.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта