Стилен апартамент ви захласва с лондонския си дух

Публикувано на 26/01/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 4 890 пъти

Тя се казва Лин и е британка. Запознава се със съпруга си, американец, в Лондон, където той работи в местния офис на щатска банка. След десет години съвместен живот корпоративният свят връща любимия й в родината му и на Лин й се налага да го последва, за да създадат заедно нов общ дом в Ню Йорк. Младата жена обаче така и не успява да привикне към американския стил и начин на живот. Ето защо решава, че щом не може да се пригоди към средата, то ще направи всичко възможно, за да я промени - поне в собственото си жилище.


Предизвикателна мисия за професионален архитект

Лин и съпругът й не смятат, че ще успеят да се справят сами, така че се обръщат към услугите на професионален интериорен дизайнер и архитект. Двамата специалисти трябва да преобразят типичен нюйоркски апартамент на 21-вия етаж в изцяло различен стил.

Вижте още: Уникални дизайнерски апартаменти очакват собствениците си


Просторна и стилна дневна

Най-драматичната промяна в жилището е тоталното преобразуване на пространството непосредствено след входната врата. Преди реконструкцията първото нещо, което човек е виждал от апартамента при влизането си в него, е бил сумрачен коридор, завършващ с тясно стълбище. "Слабото място на имота", както коментира архитектът.

След промените обаче от входа се влиза директно в разкошна обширна дневна с изискана мека мебел, плюшени възглавници и невероятно красив мокет.


Английска градина на върха на небостъргача

Голямата тераса към жилището на Лин е превърната в подобие на британски двор с буйна растителност, макар и цветята, дърветата и храстите да са в саксии. Елегантните градински мебели допринасят за уюта из висините на сградата, като позволяват двамата съпрузи да се настанят удобно и да се наслаждават на разкошната гледка.


Традиция и класа, обгърнати в дърво

Изместеното стълбище и стените в коридора са облечени в дърво с мек цвят. Добре полираната повърхност издава стабилност и премерена доза самоувереност. В края на леката извивка на стълбите ефектно осветена библиотека допълва елегантния облик на тази част от жилището.


Дойде ли време за следобедния чай?

В едно британско жилище задължително се отделя специално внимание на помещенията за хранене. Така в дома на Лин се появява кътче за следобедна закуска, както и респектираща трапезария в разкошно тоюркоазено.


По чаша портвайн в библиотеката след вечеря

Както във всяко себеуважаващо се британско имение, така и в нюйоркския апартамент на Лин присъства специално пригодено за библиотека помещение. Махагоновият отблясък, меките кресла и удобното писалище предразполагат към размисъл, уединение или игра на бридж в приятелска компания.


Нежна спалня с прилежаща баня

Спалнята след промените е решена в нежни и топли цветове. Арката, скринът, извивката на таблата на леглото внасят специфичен чар в помещението. Удобно разположената в съседство баня се придържа към същите нюанси и дори повтаря някои от елементите на спалнята.


Малинов интериор за малки принцеси

Дойде ред и на детската стая. Двете момиченца в семейството разполагат с просторно и ведро помещение, в което влиза много светлина. Цветовете са младежки, като едновременно с това е запазен елегантният дух от останалите стаи в апартамента.

Вижте още: Стаята за гости - ако ще я има, нека е страхотна!


Екзотика в стаята за гости

А ако се случи така, че се отбиете на гости у Лин и нейното семейство, бъдете сигурни, че ще ви настанят в стая, която дълго ще помните. Макар и да не е голямо, помещението е изключително уютно и напълно подходящо за вкуса на всеки пътешественик. Интериорът разказва истории за далечни земи, след които винаги е приятно да се върнеш у дома.

След тази виртуална разходка из нюйоркския апартамент в британски стил е много вероятно да сте получили вдъхновение за промени и във вашия дом. За да постигнете професионален резултат, пуснете безплатна заявка за своя проект в MaistorPlus и проучете офертите, които ще ви изпратят регистрираните при нас специалисти. В техните онлайн профили ще откриете повече информация за дейността им, както и оценки за досегашните им сътрудничества с предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта