Мостът дракон - еко съоръжение, излязло от китайските приказки

Публикувано на 27/10/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 2 290 пъти

Когато заговорим за Китай, първата асоциация на мнозина от нас е Великата китайска стена. В последното десетилетие обаче в тази държава, усвоила know-how от целия свят, започват да изникват и други причудливи съоръжения, които будят респект. Красноречив пример за това е еко мостът „Дракон“, който се намира в китайската провинция Чунцин.

Ако това архитектурно творение ви вдъхнови и решите да се заемете със собствените си домашни проекти, но ви трябва помощ от професионален строител, потърсете изпълнител в списъка с регистрираните в MaistorPlus професионалисти и пуснете заявка.


Строен от най-добрите професионалисти

Мостът Дракон е строен от екип архитекти, урбанисти и интериорни дизайнери. Групата професионалисти е оглавявана от легендата в бранша Енрико Таранта. Той набира скорост, след като успешно проектира стадиона-гнездо за Олимпийските игри в Пекин. Таранта затвърждава позициите си на китайския пазар, завържвайки успешно Чаените павилиони на международното изложение Шанхай Експо.

Вижте още: София надминава Ню Йорк по качество на живот


Дракон с много лица

Изграден в рамките на принципите за устойчиво развитие, мостът Дракон е наричан от много анализатори „архитектурно чудо“. Това е така, защото мостът мени визията си, в зависимост от гледната точка, от която е наблюдаван. Погледнат отстрани, той изглежда като съвсем обикновено съоръжение, свързващо планинските склонове на Чунцин. Но това е само заблуда. Погледнат отгоре, мостът прилича на опашката на дракон, излязъл от китайските приказки.


Хармония с природата

Една от целите на екипа от архитекти е била единението на моста с природата. И наистина, когато го погледнете отстрани, мостът прилича на естествено продължение на планинските склонове. Сякаш гората е протегнала ръка, за да се пресегне през реката.

Вижте още: Бургазлии зареждат телефони и таблети чрез соларна пейка


Защо се нарича "еко"

Освен изключително приятен за окото, мостът Дракон има и други преимущества. Той се отличава и с това, че създателите му са се постарали да използват максимален процент рециклирани материали като метал и стъкло. Компромиси не са правени единствено за основната носеща част на съоръжението. Довършителните работи са подчинени изцяло на принципите за устойчиво развитие.

Ако визията и мащабът на моста Дракон са ви впечатлили и вдъхновили да се заемете със свои собствени проекти, може да потърсите помощта на строител сред регистрираните професионалисти в MaistorPlus. Там ще откриете кратко представяне, както и оценки на други потребители, които вече са ползвали услугите им. Ако пък вече имате готов чертеж или пък завършена представа в главата си, възползвайте се от възможността да заявите проект безплатно, за да получите предложения с най-изгодните условия за реализирането на идеите ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта