Небесна хижа в Свещената долина на Куско, Перу

Публикувано на 04/12/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 06/12/2016 | Видяно 2 432 пъти

Мечтаете ли да покорите високи върхове и да останете там часове наред, за да се любувате на гледката? Представяте ли си какво би било да имате спалня с прозрачни стени, която да виси от ръба на планината? Това не са само фантазии, а реалност, сбъдната в Свещената долина в Куско, Перу.

Ако сте любители на преживяванията на открито, но не и на катеренето, може да пресъздадете прекрасна обстановка и в градината си. За целта може да се обърнете към ландшафтните дизайнери, които могат да превърнат двора ви в приказка.


Искат се усилия, за да стигнеш

За да се насладите на изумителната гледка, която се разкрива от тези небесни хижи, е необходимо да положите усилия, защото до тях се стига единствено с вървене и катерене. Пътуването отнема между три и четири часа в едната посока и достигате до мини апартамент, напомнящи на космически интериор.

Вижте още: 11 сгради, които умело си играят на криеница с вас


Свръхлека конструкция

На разположение на ентусиастите са три самостоятелни мини хижи с размер 7х2х2 м. Те са изградени от суперлек и свръхустойчив алуминий, в комбинация с поликарбонатни плоскости. Към всяка капсула има изградена септична ниша.


Комфорт, въпреки размера

Всяка мини хижа е оборудвана с четири легла, трапезария и баня. Банята е отделена със стена, а вътре има мивка и тоалетна. Собствениците на съоръженията отбелязват шеговито, че всяка капсула разполага и със завеси, с които да се скриете от любопитните погледи на прелитащите кондори.


Съобразено с природата

Всяка капсула има обширни прозорци, разположени така, че отварянето им да създаде ефективна вентилация. Ако през нощта искате да почетете книга, хижите си имат еко осветление, захранвано от соларни батерии.

Вижте още: Нестандартен дизайн на планинска хижа за ценители


Да се слееш със звездите

Освен всичко изброено, капсулите разполагат и с платформи, върху които може да се излезе свободно, за да се наблюдават ярките звезди. Всяка платформа е обезопасена с колани, с които да се завържете при излизането си.

Дори само от снимките личи, че от такава височина животът изглежда някак по-прост. Човек разбира, че за да е щастлив са му нужни не удобства, а добра компания и връзка с природата. Ако сте се вдъхновили и желаете да пренесете тази атмосфера в собственото си жилище или градина, потърсете ландшафтен дизайнер, който да ви помогне с тази задача. В MaistorPlus ще откриете доказани експерти в областта. Ако пък вече имате идея за това как точно да сбъднете мечтата си, заявете проекта си безплатно, за да получите най-добрите условия за реализацията му.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта