Уютен малък дом - новото лице на стар училищен автобус

Публикувано на 16/11/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 3 427 пъти

Може би много от вас изпитват трудности заради скромната квадратура на жилищата си. Това, че разполагате с малки пространства обаче, не означава, че трябва да се потискате или да се лишавате от функционален дом. Представяме ви удивителната трансформация на един стар училищен автобус, превърнат в уютно малко жилище на колела. От тази промяна можете да почерпите много идеи за собствения си дом. Ако желаете да ги превърнете в реалност, потърсете изпълнител, предлагащ изработката на мебели по поръчка.


Стар, очукан автобус

В началото уютното жилище на колела е приличало на развалина. След като оборудването в автобуса е било изкъртено, той е заприличал на купчина старо желязо. Всъщност обаче това разкрива пълния потенциал на помещението и дава поле за работа.

Вижте още: Започна строежът на нова модерна детска градина в Пловдив


Правилната изолация

Първата и най-важна стъпка, с която започва реконстуркцията на всички пространства, е поставянето на правилната основа. В случая целият автобус е покрит с изолация и дървени панели. Освен чувството за уют, дървената облицовка осигурява и достатъчна изолация за малкия дом на колела.


Дневна и спалня в едно

Дори да разполагате с малко пространство, това не означава, че трябва да се лишавате от възможността да поканите гости. Чудесен пример за това са двата дивана, поставени в единия ъгъл на стария училищен автобус. През деня те са прекрасно обзавеждане, на което можете да прекарате приятни мигове с приятели, а вечер може да се трансформира в удобна спалня.


Ако поканите гости с преспиване

Ако партито ви продължи по-дълго от очакваното и се нуждаете от място, където да останат приятелите ви, този бус предлага прекрасна идея и за това. Когато разполагате с малко пространство, може да се доверите на мебелите три в едно - диван, легло и ракла.


Функционално разпределение

Функционалното разпределение е всичко, когато говорим за малки пространства. Този бус е идеален пример за това. Разположен едва на 30 кв. м, той разполага с различни кътове, наподобяващи отделните помещения в едно пълномерно жилище. Ако умеете да живеете подредено, това пространство ще ви е напълно достатъчно за пълноценно ежедневие.

Вижте още: Разработва се иновативен софтуер за развитие на зеленото строителство в България


Малко лично пространство

Може би най-хубавата част на този преобразен автобус е малкото, но оригинално лично пространство, с което собственикът разполага. След дълъг път или уморителен работен ден, винаги може да отворите студена бира, да се изкатерите през люка и сядайки върху тавана на автобуса, да погледате света от различна перспектива.

Надяваме се, че сме ви убедили - дори да разполагате с малки пространства, не се отчайвайте. С правилна и остроумна подредба бихте могли да се постигнат чудеса. Ако сме ви вдъхновили и искате да подобрите дома си, потърсете помощта на регистрираните в MaistorPlus фирми, изработващи мебели по поръчка. В случай че вече имате конкретни идеи или пък искате да превърнете стария си бус в дом на колела, можете да заявите своя проект и да подберете най-добрите условия за изпълнението му.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта