12 ценни съвета за наистина впечатляващ интериор

Публикувано на 10/10/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 7 768 пъти

Поставянето на огледала на определени места у дома може да промени изцяло облика на интериора. Те отразяват светлината, като по-този начин правят и самите помещения значително по-светли, а другото им голямо предимство е способността да уголемяват оптически помещенията. Въпреки това, препоръчваме да обмислите внимателно къде точно да поставите тези невероятни декорации, както и да вземете предвид размера и формата им, за да не заприлича жилището ви на същинска огледална зала.


12 ценни съвета за наистина впечатляващ интериор

Обзавеждането на дома крие някои особености, които понякога го превръщат в истинско предизвикателство. Запознайте се с най-важните правила в декорирането, за да си спестите време и излишни разходи за закупуване на ненужни вещи. Споделете с нас своите хитринки за обновяването на дома, както и резултатите от тях, като не забравяте, че за всички проблеми в интериора можете да разчитате на квалифицираните специалисти на MaistorPlus!


Съчетайте белите стени със цветни картини и декорации

Когато искаме драстична промяна у дома, често предприемаме смели решения, като това да сменим изцяло цвета на стените. В този смисъл бялото се явява чудесна алтернатива на избледнелите топли тонове в хола, но не бива да забравяме, че то задължително трябва да се комбинира с картини или впечатляващи стенни декорации, които да разчупят строгия му вид. Добрата новина е, че белият цвят е напълно съвместим с всякакви наситени нюанси, затова дайте воля на въображението си и придайте на дневната неповторим цветен завършек!

Виж още: Практични ученически бюра и вдъхновяващи интериорни решения


Изберете правилно място за текстурите

Текстурите днес намират място в почти всеки дом, но освен за правилното им съчетаване, е важно да помислим и за разположението им. Смелите геометрични фигури по стените например ще направят избора на мебели много по-труден, затова ви съветваме да изберете принтове само за онези части от интериора, които в определен момент лесно можете да замените. Такива са декоративните възглавнички на дивана, завеси, абажури, вази и много други.


Разчитайте на мултифункционални пространства

До скоро жилищата със скромни размери изискваха да се откажем от мечтата си за прекрасна трапезария или уютна дневна, като се утешавахме неуспешно с хубавата гледка от балкона или пък с гледането на телевизия в кухнята. Подобни компромиси вече не са необходими, защото мултифункционалните помещения ни дават възможност да поберем кухнята и трапезарията в едва няколко квадратни метра. За целта изберете "умни" мебели и практични модули, които да преобразят жилището ви, без да отнемат от неговия уют и красота.


Придайте индивидуален характер на тавана

Тази идея не е приложима към ниски и прекалено малки помещения, но ако пространството никога не е било проблем за вас, значи е време да преобразите тавана си. Тук правилото гласи, че ако таванът ви е в ярък наситен цвят, то стените трябва да са максимално светли и семпли, и обратното. За да избегнете грешки, преди да преминете към тази смела стъпка, препоръчваме да се консултирате със специалист, който да ви насочи към правилния нюанс.

Виж още: Водещите тенденции в декорирането на дома през годините - от 20те досега


Изберете подходящо осветление

Осветлението има изключително важна роля в интериора на всеки съвременен дом, затова не се задоволявайте само с едно осветително тяло с по-интересен полилей. Вместо това, създайте своеобразни слоеве в осветлението, които да акцентират върху отделни елементи от обзавеждането, като картини и украси. Местата, които изискват по-силна осветеност за четене, като диваните и леглото в спалнята например, снабдете с красиви настолни лампи. Не премахвайте и основния полилей, а изберете такъв с различни нива на осветеност, които да допълват атмосферата.

Виж още: Цветът Марсала навлиза в интериорния дизайн през 2015г.


Добавете капка блясък чрез отделни елементи

Можете лесно да разнообразите скучния вид на жилището си, като добавите някои бляскави елементи, които да му придадат по-елегантен и изискан завършек. Поставете медни вази и свещници в светлата дневна или преобразете вида на спалнята с изумителен кристален полилей! В кухнята можете да подмените някои от често използваните съдове с техни метални еквиваленти, а в детската пресъздайте невероятно звездно небе в златно.


Не поставяйте мебелите плътно до стената

Всеизвестен факт е, че при обзавеждането на дома се стараем максимално да оползотворим всеки сантиметър от стаята, затова подреждаме повечето мебели плътно до стените. Това обаче се оказва грешка, която често отнема от уюта на помещението. Ако искате да разнообразите вида на жилището си без големи финансови разходи, разместете мебелите, като оставите няколко сантиметра разстояние от стените и сами ще се убедите в големия резултат на малките промени у дома.


Кухненските шкафове отстъпват място на отворените рафтове

Заменете високите кухненски шкафове с отворени рафтове, които не само ще уголемят оптически помещението, но и ще го направят по-приветливо. Можете да ги разположите симетрично или пък във вид на стълбичка в зависимост от дизайна на кухненския модул и собствените си предпочитания. На най-ниските рафтове поставете красиви бурканчета с подправки и лакомства или подредете колекцията си от чаши за чай, а най-високите оставете за съдовете, които използвате рядко.


Не изхвърляйте старите мебели

Дайте втори живот на старите мебели и преобразете интериора без големи финансови разходи, като интегрирате стария си скрин в съвременната обстановка. За целта поправете скърцащите вратички, сменете цвета му или просто го освежете с помощта на лак, а след това го приобщете към останалата част от помещението. Това е тенденция, която завладява все повече съвременни домове, като дава възможност за своеобразно пътуване във времето, което на всичко отгоре е много красиво.


Погрижете се за атмосферата в банята

Често сме склонни да похарчим много за функционалността на банята си, но пропускаме онези детайли, които й придават хармоничен вид. Подценяването на тази важна стая у дома обаче не ви позволява да използвате пълния й потенциал. Затова разгледайте внимателно банята си и подберете интересни декорации, които да създадат онази приятна обстановка, която и най-модерната душ кабина не би могла. На помощ тук ще дойдат постелките с нестандартен дизайн, красивите вази с цветя и ароматните свещи.


Не подценявайте влиянието на малките детайли у дома

Декорациите вече не са само способ, с който да украсите жилището си, днес те са начин да изразите себе си. Затова не правете компромиси и проявете търпение в подбора на детайли за обзавеждането, които често правят по-голямо впечатление и от най-скъпите мебели. Ако срещате трудности в обновяването или украсяването на дома си, потърсете експертната гледна точка на специалистите, регистрирани в MaistorPlus! Направете заявка още сега и разгледайте офертите на водещите специалисти в областта на интериорния дизайн при това напълно безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта