10 джаджи за вашия високотехнологичен, по-красив и практичен дом

Публикувано на 10/09/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 24/04/2018 | Видяно 1 612 пъти

Всички обичаме високотехнологичните джаджи - като се започне от любимите смартфони до таблетите, кухненските роботи, домашните системи за забавление и т.н. В тази статия ще ви дадем идеи за още няколко умни устройства, които могат да внесат допълнителна нотка изтънчена модерност във вашето жилище. Някои от тях са създадени, за да осигурят нови удобства у дома, а други освежават интериора и придават оригиналност.

Ако и вие искате да промените обстановката в апартамента или къщата си, обърнете се към професионалист. Той ще ви даде практични насоки и ще се съобрази изцяло с желанията и бюджета ви.


1. Прозрачен телевизор

Това впечатляващо решение е дело на германската компания Loewe. По този начин нейните специалисти си представят телевизорите на бъдещето. Екранът на уреда е изключително тънък, съвършено плосък и напълно прозрачен. Последното, разбира се, се променя, когато натиснем бутона за включване. Картината е ярка, с висока резолюция и наситени цветове.

Стремежът на дизайнерите в Loewe е бил в изключено състояние телевизорът да не загрозява помещението, както според тях се случва с повечето такива устройства, а да служи за елегантно допълнение към интериора.

Вижте още: 8 дизайнерски трика, които да приложите на дневната


2. Разливаща се светлина

Страхотна хрумка, която силно ни впечатли. Настолна лампа с дизайн на разливаща се чаша. Миниатюрните LED крушки в горната част са източника на светлината, а фосфоресциращата "вода" се стича надолу по забележителен сюрреалистичен начин. Дизайнът е дело на млад кореец, носител на множество отличия, чиято страст са изящните и функционални решения за дома.


3. Дали да не проветрим?

Симпатичната бяла лампа, наречена LULA, отчита качествата на въздуха в помещението, в което се намира. След това тя дава подробен отчет на своя собственик. Когато е свързана с интернет, лампата вади детайлна справка за различните заболявания, от които сте застрашени, ако не вземете мерки за прочистване на въздуха, както и препоръки как да се случи това. Цялата информация се прехвърля по безжичен път към домашния компютър, откъдето можете да разгледате по-подробно и да анализирате резултатите.

Положителното е, че дори и да ви омръзне да изследвате въздуха в помещението, LULA остава все така красива и е идеално допълнение към добре подредената дневна.


4. Каква стерилна брава!

Замисляли ли сте се колко много бактерии се събират върху бравите на вратите? За да ни улесни живота, германското студио RedHot предлага да монтираме самостерилизиращи се брави.

Когато бравата не е натисната надолу, вградената в нея лампа с ултравиолетови лъчи постоянно функционира и почиства повърхността над себе си. При отваряне или затваряне на вратата, светлината изгасва за малко - колкото да даде напразни надежди на бактериите, а след това отново започва прочистващата си дейност. Като бонус - по тъмно човек лесно се ориентира къде е вратата.


5. Магическа камина

Невероятен аксесоар за повече уют, създаден от Electrolux. Керамичната колона с гладка повърхност е лесно преносима и може да бъде използвана както в дневната, така и на двора. Работи на газ, а когато бъде запалена, стените й стават прозрачни, за да ви позволи да се наслаждавате на играта на огъня във вътрешността й.


6. Осветлението е включено

Технологията, която е приложена в този ключ за стена, не е крайно иновативна. Той просто изписва кога осветлението е включено и "замлъква", когато лампата е загасена. Но сам по себе си е толкова свеж и елегантен, че нямаше начин да не го включим в настоящата колекция. Създаден е от руския дизайнер Денис Бураков. Той често използва текстове в своите произведения, като част от изписаните думи са на руски.


7. Направи си чай, генерирай ток

Хай-тек джаджа, подходяща за абсолютно всяка кухня. Иновативната чаша абсорбира част от енергията на горещите напитки, които сипваме вътре, и я складира за последваща употреба. Така всеки път, когато си правим кафе или чай, вместо да губим време да чакаме течността леко да изстине и да достигне приятна за консумация температура, натискаме бутонче на чашата и тя мъничко охлажда съдържанието си.

Отнетата енергия не се похабява напразно, а се съхранява в батерия на дъното. Когато решим, можем да я използваме, например за да заредим мобилния си телефон.


8. Будилникът те пита - отговаряй!

Разкошна алтернатива за поспаланковците, които редовно не чуват алармата на часовника си и стават с час по-късно от уреченото време. Вместо с бутон за отлагане на звъненето с още пет или десет минути, този будилник разполага с наръч от въпроси, на които трябва да отговорите, за да спре да издава окуражаващи ставането ви звуци.

Например, навивате алармата за 6:30 часа. Точно в толкова будилникът започва да звъни пронизително. Ако искате да престане, трябва да изберете правилния отговор от изписания на екрана му въпрос. При включена функция за продължаващо звънене в 6:40 отново ще чуете звук и ще ви бъде подаден нов въпрос.

Вижте още: Високотехнологични легла от бъдещето


9. Умни щори за модерни дневни

Ако ви е омръзнало да вдигате и спускате щорите и да нагласяте процепите за светлината, със сигурност ще харесате тези полупрозрачни умни покрития за прозорци. Движението им се управлява с дистанционно. Това е особено удобно, ако достъпът до прозорците е затруднен от поставени мебели или стойки за цветя в близост до светлината.

Нещо повече, можете да вдигате или спускате интелигентните си щори, дори когато не сте вкъщи. Създателите им са направили мобилно приложение за целта. То ви позволява и да зададете точен час, в който положението на щорите да бъде променено.


10. Кой те познава най-добре?

Мобилният домашен термостат не е най-добрият ви приятел, но може да се окаже, че познава навиците ви по-добре от него. Системата за регулиране на температурата запомня кога излизате и се прибирате, кога намалявате или увеличавате температурата на въздуха вкъщи и в кои дни от седмицата прекарвате най-много време у дома. След като се сдобие с тази информация, джаджата започва да я използва, за да се грижи за отоплението вместо вас.

Всеизвестно е, че добрите идеи пораждат вдъхновение за още по-креативни представи, така че не бихме се учудили, ако с настоящата статия сте се ентусиазирали за естетически и практични промени вкъщи. Препоръчваме ви, обаче, да не действате изцяло на своя глава. Възползвайте се от безплатната възможност да пуснете заявка в MaistorPlus и да получите оферти от професионални интериорни дизайнери за вашия проект. Освен че ще сравните различни предложения, ще можете и да прочетете оставените в сайта мнения от предишни клиенти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта