Лятна вила по шведски – семпъл и елегантен дизайн между два фиорда

Публикувано на 05/09/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 1 568 пъти

Изградена между два фиорда и заобиколена от красивата природа на защитен национален парк, тази лятна вила вдъхновява за простичък и едновременно с това комфортен живот, далеч от шума на градската суета. Погледната отдалеч, постройката прилича на проста барака или голям фургон, качен върху постамент на дървени колони. Когато се приближим и надникнем отвътре обаче, откриваме напълно функционална жилищна среда, подредена с мисъл и чувство за елегантност.


Създадена за наслада на окото

Къщичката се намира в изолирана местност в северната част на Швеция и е проектирана от стокхолмското студио Arkitekt Mats Fahlander. За да стои равно и стабилно, е била необходима употребата на съответните подпори, които влизат до земята между грамадните камъни. Ефектът е уникален. Вилата е сякаш кацнала на скалите, а гледката, която се разкрива от предната веранда, спира дъха.

Вижте още: Нестандартен дизайн на планинска хижа за ценители


Идеално място за релакс

Централното пространство на вилата е стаята за посрещане на гости и общуване, за готвене и хранене. Тя разполага с широки плъзгащи се прозорци, през които се виждат морските вълни. Основната идея на създателите на проекта е била посетителите на вилата да разполагат с възможността да се отпускат лежерно с питие в ръка и да наблюдават с часове в мълчание или в сладки приказки красотата на природата.


Удобства сред дивата природа

В близост до голямата гостна се намира малка, но комфортна спалня с прилежаща сауна. Тъй като климатичните условия сред фиордите понякога могат да бъдат сурови и да се чувства контрастът между пронизващия студ и слънчевите лъчи, архитектите са искали да внесат максимална хармония между простота и лукс. Така на мястото се е получило съчетанието от това да няма нищо излишно, но да присъства всичко необходимо за наслада на тялото и душата.


Успокояващо бяло

По-голямата част от оскъдната мебелировка е бяла. В помещенията нарочно няма струпани много вещи, за да присъства усещането за простор. Същата е идеята и на избраните светли цветове. Лятното настроение тук се е нанесло трайно и посреща с отворени обятия всички посетители на собствениците.

Вижте още: Невероятна къща от бамбук в Бали


Неделима част от пейзажа

Видът на къщата кореспондира с околната среда. Фасадата на дървената конструкция е покрита с минерална мазилка в същия нюанс на сивото като на много от намиращите се в близост скали. Части от къщата са боядисани в бяло, за да се спази традицията за вилите в този район на страната. Заобленият двоен покрив пък създава впечатлението, че цялата къщичка е поредното камъче сред всички струпани между фиордите.

Ако искате и вие да превърнете в реалност надеждите си за лятна вила на морския бряг, проучете какви са възможностите за това в момента. В MaistorPlus можете безплатно да опишете какъв е вашият желан проект и да получите конкретни ценови оферти от изпълнители. В сайта присъстват и мненията на техните предишни клиенти, така че лесно ще се ориентирате коя фирма за радва на добра репутация. И съответно - можете да я изберете, за да построи тя вашата вила-мечта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта