Растения за баня без прозорец

Публикувано на 02/09/2022 от Милена Галанова | Последна редакция на 02/09/2022 | Видяно 2 689 пъти

Озеленяването на дома е приятна задача, но в нея има доста въпросителни. За да е наистина красива декорацията с растения трябва да вземете предвид помещението, светлината, възможността ви да се грижите за растения и присъствието ви в дома. Добрата грижа за растенията ще превърне дома ви в истински оазис, затова е важно да изберем подходящите растения.

Ако желаете да се обърнете към професионалист, можете да потърсите такъв сред регистрираните в платформата на MaistorPlus. 

Съображенията, които изброихме в горния абзац са и причината много често хората да избягват озеленяването на баня. Всъщност банята е много благоприятно помещение за декорация с растения, защото ще се получи един изключително естествен живописен кът. Това, което спира повечето хора, е въпросът „Как това растение ще вирее там?“ и още по-стряскащото, за което ще говорим днес „Ами ако банята ми няма прозорец?“

Ако искате да декорирате баня без прозорец трябва да подберете растения, които отговарят на условията, а именно такива, които нямат нужда от много дневна светлина и обичат влагата.


Хлорофитум

Това растение ще вирее добре в банята, тъй като обича влагата и не се нуждае от пряка светлина. Зелените му листа, спускащи се надолу, са нежна декорация към всеки интериор. Други сортове ампелни растения също са подходящи като елементи в банята.


Алое или агаве

Растения, които са пряко свързани с козметиката и ще са в унисон с предназначението на банята. Не са претенциозни, затова и средата там е подходяща за тях.


Спатифилум

Ако държите на цъфтящо растение се насочете към спатифилумът. Влажният въздух е едно от условията за отглеждането му, така че ще пасне добре, а и ще вкара цвят в банята ви.


Аспидистра и драцена

Това растение не се нуждае от светлина и е подходящо за големи влажни помещения без прозорец. Непретенциозно е, а листата му ще разведрят всеки интериор.

Драцената от своя страна е растение, което вирее чудесно на изкуствена светлина и влага. Наричат го още дърво на щастието и ако сте суеверни, със сигурност е добро попадение точно за вашата баня.

Банята без прозорец в никакъв случай не трябва да ви спира да направите естествени декорации чрез растения в нея. Всяко растение вирее на различни условия и някъде там има такова, което се нуждае именно от влажна среда с липса на естествена светлина.

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта