DIY- как да си направим коледна украса?

Публикувано на 10/12/2021 от Ирена Петрова | Последна редакция на 13/12/2021 | Видяно 1 775 пъти

 

Ето, че годината вече е към своя край, което дава началото на коледните и новогодишните празници. Време е да помислим за коледната украса и да си признаем, че без нея празниците просто няма да са празници. Дори и все още да не сме настроени на празнична вълна, разноцветните гирлянди и орнаменти със сигурност ще ни заредят с коледно настроение. Ето няколко нови идеи, които можете да приложите, за да разнообразите дома си и да впечатлите с нестандартна украса.

А ако имате нужда от професионални насоки и още идеи за декорации, винаги може да се свършете в доказаните специалисти, регистрирани при нас.


Фигурки от солено тесто

 

Тези типични за американските коледни филми фигурки са основен елемент за отлична коледна украса. А направата им никак не е трудна – ще ви трябват само 4 чаши брашно, 1 чаша сол и чаша, чаша и половина топла вода. Размесете ги, докато тестото стане твърдо и гладко. После го разточете и изрежете желаните фигурки. Не забравяйте да направите малка дупчица за окачане. Можете да използвате сламка за тази цел. Печете ги на 150 градуса за около час, след това ги охладете напълно, преди да ги закачите. Можете да ги оцветите с бои по ваш избор.


Плетени чорапи

 

Плетени чорапи в бяло и червено – нищо не придава по-добро коледно настроение. Все пак, дядо Коледа трябва да остави лакомствата си някъде… Дори и да нямате деца, за които меките шарени чорапи са любим декор, нищо не пречи да си създадете коледно настроение, като си ги изплетете сами. Използвайте някой стар пуловер, който няма да носите и го разплетете. Малка хитринка за улеснение: ако не можете да плетете, просто изрежете по шаблон формата на чорап. Зашийте отвътре, за да не се виждат шевовете, а отвън пришийте дървени букви. Не е толкова трудно!


Играчки за елха тип „пчелна пита”

 

 

За целта ще ви трябва цветна хартия. Изрежете шаблон във формата на продълговата крушка. Наложете го върху хартията и изрежете по формата. Необходими са ви 18 парчета, по 6 от 3 цвята. Вземете едно от парчетата и го сгънете по дължина с цветната част на хартията навътре, точно в средата. В горната вътрешна част направете две хоризонтални успоредни линии с течно лепило и съединете двете части. Вземете ново парче, прегънете го по същия начин, но този път залепете външната част на парчето за външната част на първото парче, с което работихте преди малко. Второто парче ще се отваря. Сложете лепило във вътрешността му и отново залепете. Вземете трето парче, прегънете го и го залепете по същия начин за второто. Продължавайте така, докато залепите заедно всички парчета. Когато приключите, ще се получи хармоника, която просто трябва да съедините в двата края. Хартиената играчка „пчелна пита” е вече готова.


Елха от буркани

 

Този тип украса е чудесен за декорация на камината или входната врата. Трябват ви шест буркана с еднакви размери, в които да поставите малки топки за елха, бонбони с разноцветен целофан, мини елхички или каквото друго се сетите. Наредете бурканите във формата на пирамида, като ги залепите един за друг. Най-добре е да са пластмасови – те са по-леки и няма опасност да се счупят. Декорирайте с гирлянд и коледна звезда на върха. Поставете пирамидата на избрано от вас място.


Превърнете солницата в украса

 

Стъклената солница може да се превърне в нещо повече от това, за което е предназначена – в чудесна коледна украса. Оставете един пръст сол на дъното, поставете вътре миниатюрно коледно дръвче, фигурка на еленче или друга по ваш избор, и вече имате украса за своята кухня. Просто решение, но много ефектно.


Венец от кухненски ролки

 

В едно домакинство нищо не е излишно и не е боклук за изхвърляне. Картонената тръбичка, която остава след всяка изхабена кухненска ролка или тоалетна хартия, също може да се използва в направата на коледна украса. Затова не бързайте да ги изхвърляте, съберете тридесетина броя от тях и ги превърнете в чудесен венец за входната врата. Как? Подредете ги на масата, за да ви е по-лесно, така че да образуват кръг. Ако имате различни размери, ще бъде идеално. После ги залепете едно за друго, пробийте дупка в горната част и закачете конструкцията на вратата. Поставете малки топки за елха в някои от ролките и ги залепете, за да не падат при всяко отваряне.


Шишарки за елха

 

Ако наблизо имате борова горичка или парк, със сигурност ще намерите много паднали шишарки. Съберете си от тях и ги напръскайте с бял спрей, за да имитира сняг. Поръсете с малко брокат и елхата ви ще засияе на приглушените вечерни светлини.

А ако имате нужда от професионално съдействие за интериора в дома ви, винаги може да се консултирате със специалисти, регистрирани при нас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта