5 идеи за есенна декорация

Публикувано на 09/11/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 09/11/2020 | Видяно 2 478 пъти

Красотата на есента може да ни вдъхнови да внесем промени в дома си. Само с леки трансформации може да поканим цялата красива палитра от цветове и да внесем страхотен уют във всяко помещение. Днес сме ви приготвили 5 чудесни идеи, които всеки може да изпълни. Предложенията освен, че са изключително бюджетни, няма да ви отнемат много време за изработването им. Но пък ще внесат неподражаем чар и акцент в дома ви! Идеите от нас, реализирането оставаме на вас. Запретвайте ръкави!


Тиквено царство

Тиквата е абсолютен символ на есента. Освен че е изключително вкусна и подходяща за приготвяне на всякакви апетитни ястия, тя може да се използва и за декорация на всяко едно помещение. В търговската мрежа може да намерите тикви с най-различни форми и цветове. Но едно е сигурно – няма по-лесен начин да дадете щипка есенно настроение в дома си. Ето някои алтернативи как да я използвате по най-добрия начин:

  • Като част от декорация за трапезата. Поставете няколко малки тикви на масата. По този начин за доста дълго време ще имате идеални аксесоари, които да ви напомнят за есента.
  • На вратата на дома. Така ще имате прекрасен акцент веднага, щом пристъпите прага на дома си.
  • Ако сте сръчна натура, винаги може да направите нещо още по-изискано и стилно за вашия дом с помощта на тиква. Вариантите за изключително много – издълбана, добре почистена и декорирана с изкуствени цветя или оцветена с подходящи акрилни боички. Стига въображението ви да работи на пълни обороти, няма сила, която да ви попречи да сътворите красив тиквен акцент в дома.

Вижте още: 3 хитри творчески идеи с тиква, които си струва да опитате тази есен!


Листа във ваза

Ако решите да подминете това предложение с лека ръка, то със сигурност ще допуснете огромна грешка. Няма нищо по-красиво от естествена декорация, която да трансформира дома ви и да бъде чудесна компания за любимата ви книга и чаша чай. Есенната палитра е навсякъде около нас – в близкия парк, в двора или в предблоковото пространство. Листата бързо и изящно променят своите багри и ласкаво напомнят, че есента е тук. Възползвайте се от тях, докато все още имате възможност. Защото съвсем скоро студените вечери и първите снегове ще ни отнемат това право.

  • Набавете си подходяща ваза. Съветваме ви да бъде по-висока, за да бъде декорацията ви по-красива и пищна.
  • Сипете достатъчно вода. Добавете към нея чаена лъжичка захар и няколко капки лимон. Това ще ви спести ежедневната смяна на водата и неизбежното загниване на стъблата на клонките.
  • Откъснете няколко клонки с жълти, оранжеви, кафяви или червени листа и ги поставете във вазата.
  • Радвайте се на малкото есенно кътче в дома си.
  • Този вид декорация ще издържи доста дълго време. Дори и листата на започнат да съхнат, те ще бъдат много красиви във всякакви форми и състояния. Така съвсем спокойно ще може директно да ги замените с коледна украса в средата на декември.


Сухи растения

Едва ли не сте забелязали, че полята ни са пълни с всякакви житни култури в жълти и кафяви цветове. Е, ако не се обърнали внимание, време е да ги погледнете в други очи. Те могат да бъдат идеално средство за декорация на вашия дом. Единственото, което се изисква от вас е да наберете малко от тях и да ги аранжирате по подходящ начин. Бурените за едни, могат да бъдат истинско бижу за други.

  • Намерете място, богато на изсъхнали растения (понякога дори и тръните могат да свършат чудесна работа). Наберете достатъчно количество от тях.
  • Сложете ги в подходящ съд. Хубавата новина е, че няма да имате дори нужда от вода, защото те по-сухи няма как да станат.
  • Изберете място, където да красят дома ви.
  • Много добре стоят на маса, секция или перваз. Изборът е изцяло ваш.


Одеяло с есенна гама

С един куршум – два заека: едновременно ще имате стилна декорация и топла прегръдка, осигурена само от едно одеяло. Кой е казал, че пухкавите одеяла трябва да стоят в раклата и да не се виждат? Ще бъде направо непростимо да имате възможността да внесете малко есенен чар в дома си и да не го използвате.

  • Заложете на меки одеяла в топлите нюанси на есента – жълто, оранжево, бежово, кафяво. Всички те чудесно ще паснат на интериора в дома ви.
  • Кажете „Сбогом“ на сгънатите одеяла. Небрежно ги поставете на дивана, табуретката или фотьойла.
  • Ако комбинирате този метод на декорация в друг, крайният резултата ще бъде невероятен.


Ароматни свещи

Да, свещите са универсално средство за декорация, подходящи за всеки сезон. И есента не е изключение.

  • Малки, големи, в буркани, свещници или чаши – всички те могат да променят атмосферата в дома за отрицателно време.
  • И все пак, ако искате да бъдат в синхрон с есента навън, то най-добре да изберете свещ в червена, жълта или бежова гама, с аромат на канела или ябълка.

Успяхме ли да спечелим вниманието ви и да дадем начален старт на мисията по есенна трансформация на дома? Избрахте ли си идея или ще комбинирате всички? Не е трудно, изисква се единствено желание. Защото не само Коледа има нужда от украса. Важно е уютът в дома ни да бъде през всички 12 месеца и да се чувстваме добре там, където живеем! Нека си подарим наслада за душата и мигове на семейно щастие по всяко време на годината!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта