Да направим от балкона лична зона за релакс

Публикувано на 15/09/2021 от Василена Панова | Последна редакция на 15/09/2021 | Видяно 1 055 пъти

Ако искате да седнете спокойно и да се отпуснете на балкона, неприкосновеността на личния ви живот трябва да ви бъде приоритет номер едно. Никой не иска да бъде под постоянно наблюдение на хората, минаващи  по улицата. Леките завеси са чудесно решение, което  ще ви помогне също  да избегнете директната  слънчева светлина.  Друг вариант е да използвате  класическа тръстика, ратан или бамбук - тук ще се доверите на фантазията си, а защо не и на професионалистите, регистрирани на сайта. Така ще бъдете сигурни, че ще се гордеете с чудесно  декориран балкон. Можете също така да засилите усещането за интимност с пълзящи растения – например  бръшлян.

А ако предпочитате да промените балкона си с помощта на специалист, може да се обърнете към професионалните дизайнери, регистрирани на сайта.


Кът за сядане

Като база на новата обстановка трябва да се обособи удобна зона за сядане. Отново имате няколко опции. Ако например планирате  да  организирате  от време на време романтични вечери с партньора си на балкона, може да помислите за малка сгъваема маса и столове с облегалка. Ако пък възнамерявате да го използвате  само като зона за релаксация, работа ще ви свърши малка градинска  пейка, декорирана с меки възглавници. Можете да се разположите на нея с книга, или  да се излегнете удобно в приятна обстановка. Третата алтернатива е висящ стол или хамак - ако балконът е по-голям.  Така ще си осигурите съвършената почивка на прохлада и приятна сянка в летните горещини. Ако не искате да инвестирате твърде много, можете да се заиграете и да намерите практични решения с  по-дебели възглавници по пода и одеяла.


Обградете се със зеленина

Дори и да не направите от  балкона си градина,  малко зеленина винаги действа като балсам за душата. В ъгъла можете да поставите няколко саксии, или сандъчета с петунии, декоративни карамфилчета или теменужки.  Сандъчетата, окачени на парапета, са идеални за отглеждане на билки. Така свежият вкус на  салатите и летните ви ястия ще е гарантиран,  а като бонус и  балконът ви ще  е красив. Най-хубавото  е, че по отношение на това какво ще изберете да отглеждате на балкона си няма никакви ограничения  - просто смело осъществете идеите си.


Съсредоточете се върху детайлите

В случая изцяло е в сила правилото, че  малките неща оформят цялостното впечатление. Какво ще кажете за окачването на градински фенер в ъгъла? Или за стойка за списания до пейката? Една кофичка  за лед на масата също може да внесе чар и да бъде много подходящо допълнение по време на  топлите летни вечери.  Горещините сигурно ще ви накарат да извадите  плажният чадър, и така атмосферата със сигурност ще стане в пъти по-приятна. И още един съвет - ако имате малък Bluetooth говорител във вашия дом, вие със сигурност ще го използвате и на балкона. Милион други приспособления със сигурност ще  ви дойдат наум, когато започнете да организирате своя оазис на спокойствието.


И какво, ако е тъмно?

Нощите, прекарани на балкона,  могат да бъдат изключително романтични.  Нищо не прави атмосферата по-интимна, от приглушената  светлина на ароматни свещи!  Особено за  тези с аромат на лимон можем да кажем, че  са чудесни за  хората, и в същото време  отблъскват всички нежелани насекоми.  Само не разполагайте  запалените свещи  непосредствено до  стойката за вестници,  тръстиковите  рогозки, или други запалими материали.  Ако все пак се притеснявате от запалване, смело отворете кутиите с коледни принадлежности  и извадете лампичките за елха.  Увийте парапета с бели коледни светлини, и  ще се почувствате като в приказка на балкона си през лятото.  А ако се нуждаете от професионален съвет , можете да се обърнете към регистрираните на сайта дизайнери.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта