Нови методи за построяване на дом

Публикувано на 22/10/2022 от Милена Галанова | Последна редакция на 08/03/2023 | Видяно 2 368 пъти

Строителните материали претърпяват големи промени в последно време и постоянно излизат нови методи за построяването на домове. Производителите се стремят да произвеждат по-добри, издържащи във времето материали, които освен това да са и екологично съобразени с околната среда, за да не се нанасят излишни вреди. Доста от материалите все още не са навлезли в България, но с тях се работи по света и то в изграждането на доста големи конструкции. Дали новите материали и технологии са действително по-добри – предстои да разберем във времето, а ето и някои от тях.

 


Технология за изграждане на къщи „Тисе“

За изграждането на частни къщи по технологията ТИСЕ са необходими специални блокове и регулируем кофраж. Технологията е проста като върху подготвената основа се слагат специални форми. На долната част има издутини, които да доловят следващия ред блокове. Този вид строеж намалява доста от разходите при закупуване на материали, освен това полагането на основите се извършва много бързо.


Технология „Изодом“

Стените, изградени по технологията Изодом, превъзхождат много други строителни материали по отношение на всякаква изолация - звукоизолация, топлопроводимост, освен това като скорост на строителната работа и, разбира се, здравина. Тази технология се използва доста често в модерното строителство за по-голяма устойчивост на сградата във времето.


Модулни къщи и бъдещето

Напоследък нашумяват също модулните къщи. Доста хора, предимно в чужбина избират тези методи като до момента в България нямаме много такива представителни извадки. Явно повечето хора се притесняват от устойчивостта на този тип строителство и като цяло от това, че този тип изграждане на дом е доста модерен и няма още отзиви, които да покажат, че изграждането е стабилно и няма да създава проблеми занапред. Все пак тези, които харесват напредъка на строителство и могат да си позволят да пробват някой от модерните методи се насочват именно към модулни къщи.

Спрямо стандарта на живот в България, повечето хора залагат на сигурното строителство с материали доказали се във времето. Новите строителни технологии обаче превземат света, тъй като трябва да се замислим не само за устойчивостта за нас, а и влиянието на материалите върху околната среда във времето.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта