Интериорният стил "Холивудски блясък" - как да го постигнем?

Публикувано на 07/12/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 07/12/2023 | Видяно 2 306 пъти

Навлезте в света на вечната елегантност и разкош с бляскавото очарование на интериорния стил Hollywood Glamour. Вдъхновена от златната ера на Холивуд, тази дизайнерска естетика безпроблемно съчетава лукс, изтънченост и нотка драматизъм. Ако копнеете да вдъхнете на жилищното си пространство нотка старомоден чар и блясък, ето три начина да постигнете визията “Холивудски блясък”.


Луксозни тъкани и текстури

Основата на холивудския блясък се крие в използването на разкошни материи и текстури, които предизвикват усещане за лукс и разточителство. Кадифето, коприната и сатенът са ключови играчи в тази дизайнерска схема, като създават богато и осезаемо преживяване. Започнете, като включите плюшена кадифена тапицерия в мебелите си, като дивани и фотьойли. Изберете цветове в скъпоценни тонове като наситено изумрудено зелено, кралско синьо или наситено бордо, за да подсилите разкоша.

За да подсилите допълнително текстурата, добавете изкуствена кожа или рошави килими, за да създадете усещане за топлина и комфорт. Помислете за драпиране на прозорците с тежки, падащи завеси от копринена материя, за да предизвикате усещане за величие. Тези текстурни елементи не само допринасят за цялостната естетика, но и внасят нотка блясък във вашето жилищно пространство.


Огледални мебели и метални акценти

Холивудският интериор няма да е пълен без наличието на огледални мебели и метални акценти. Огледалните повърхности отразяват светлината и създават усещане за простор, като придават блясък на всяка стая. Въведете огледални масички за кафе, скринове или нощни шкафчета, за да подсилите изискаността на пространството.

Допълнете огледалните елементи с метални акценти в злато, сребро или хром. Изберете огледала с метални рамки, декоративни подноси или ефектни осветителни тела, за да подсилите цялостната бляскава атмосфера. Смесването и съчетаването на метални покрития може да придаде дълбочина на дизайна, като същевременно се поддържа цялостен и полиран вид.


Смели модели в стил Ар Деко и ярки елементи

Холивудският блясък черпи вдъхновение от движението Ар Деко, което се характеризира със смели геометрични модели и пищни орнаменти. Включете елементите на Ар Деко чрез тапети, възглавници или килими с поразителни шарки. Изберете дизайни с геометрични фигури, шеврони или ветрила, за да уловите същността на епохата.

Инвестирайте в забележителни мебели, които демонстрират влиянието на Ар Деко, като например смела, ъгловата масичка за кафе или богато украсена барова количка. Тези фокусни точки не само добавят визуален интерес, но и служат като намек за бляскавия и екстравагантен дух на златната ера на Холивуд.

Превръщането на дома ви в убежище на холивудския блясък е вълнуващо пътешествие в света на лукса и изтънчеността. Като наблегнете на луксозните материи, огледалните мебели, металните акценти и смелите десени в стил ар деко, можете без усилие да вдъхнете на жилищното си пространство вечния чар на стария Холивуд. Прегърнете блясъка, отдайте се на разкоша и позволете на дома си да се превърне в отражение на елегантността и стила, които са синоним на златната ера на киното.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта