Тенденции в интериорния дизайн, които ще бъдат демоде през 2024

Публикувано на 04/12/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 04/12/2023 | Видяно 2 532 пъти

Тенденциите в интериорния дизайн непрекъснато се развиват и това, което е модерно днес, може да се окаже остаряло утре. С наближаването на 2024 г. е време да се сбогуваме с някои дизайнерски елементи, които вече са имали своя момент под светлината на прожекторите. Приемането на промените е от решаващо значение за поддържането на свеж и стилен дом. В тази статия ще разгледаме три тенденции в интериорния дизайн, които се очаква да отшумят през 2024 г.


Доминантното розово

Ерата на доминиращото розово е към своя край. Този мек нюанс е основен елемент в интериорния дизайн, модата и дори в брандинга от няколко години. С навлизането в 2024 г. обаче розово вероятно ще отстъпи място на по-разнообразни и смели цветови палитри. Очаква се собствениците на жилища да търсят по-богати, по-изтънчени тонове, които придават дълбочина и характер на жилищните им пространства. Помислете за изследване на ювелирни тонове, дълбоко синьо или земни неутрални цветове, за да изпреварите кривата.


Индустриален минимализъм

Тенденцията на индустриалния минимализъм, характеризираща се с открити тухлени стени, метални акценти и строга, утилитарна естетика, е популярен избор за модерните домове. През 2024 г. обаче се очаква тази тенденция да отслабне, тъй като хората жадуват за по-топли и приветливи пространства. Собствениците на жилища вероятно ще се насочат към използването на естествени материали, като дърво и камък, за да създадат по-органична и комфортна атмосфера. Наслояването на текстури и включването на мека мебел може да помогне за постигането на баланс между минимализма и комфорта.


Прекалено съчетан декор

Отмина времето, когато всяка мебел и декор трябваше да си подхождат идеално. Тенденцията за прекалено съчетани интериори е в упадък, тъй като хората възприемат по-еклектичен и индивидуален подход към декорацията. През 2024 г. се очаква собствениците на жилища да смесват и съчетават различни стилове, текстури и епохи, за да създадат пространство, което отразява тяхната уникална индивидуалност. Експериментирайте с комбинирането на винтидж и съвременни елементи или съчетайте различни стилове в дизайна, за да добавите визуален интерес и дълбочина в дома си.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта