Интериорен дизайн, вдъхновен от природата: съчетаване на стил и устойчивост

Публикувано на 02/11/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 02/11/2023 | Видяно 1 285 пъти

Все повече се забелязва нарастващата тенденция на собственици на жилища и интериорни дизайнери, които се отказват от стерилния, създаден от човека външен вид и избират нещо малко по-естествено. 2023 е отворена за биофилния дизайн, където природата и природните елементи заемат централно място в нашите домове и работни места. Помислете за буйни растения, топло дърво, хладен камък и водни и светлинни елементи. Не само изглежда красиво, но също така е доказано, че повишава настроението ни, продуктивността и намалява нивата на стреса. Така че, ако искате да създадете пространство, което е не само визуално привлекателно, но и добро за вашето благополучие, биофилният дизайн е начинът.


Използвайте естествени материали

Използването на естествени суровини като дърво, камък и теракота е ключово. Тези материали са като топла прегръдка от самата майка природа. Представете си, че се сгушвате до стена от рециклирано дърво или се излежавате на пода с теракотени плочки. Това е като къмпинг, но със звезден покрив и тоалетна. Бонус!

Земните тонове със златисти нюанси, океанско синьо, градински цвят, топли червени и лилави цветове ще бъдат популярни за създаване на гостоприемни и релаксиращи пространства .Освен това се съчетават чудесно с естествените материали, които вече споменахме.


Смесвайте старо и ново

Готови ли сте да подправите дома си с малко носталгия и много индивидуалност? Включете ретро елементи, като дървен сандък вместо странична масичка до диван от букле, за да добавите характер и индивидуалност. Прегърнете елементите от различни епохи, като оригинални дървени подове или исторически плочки, и обмислете използването на еднократно употребявани части или преработени мебели за висок клас поръчков външен вид.


Метални покрития

Металните и луксозните облицовки, като огледални повърхности, антични огледални покрития, опушено стъкло, злато, бронз и месинг, също са актуални и подходящи, ако искате да извикате природата във вашия дом. Създайте луксозна атмосфера с изявени елементи, като полилеи, и се фокусирайте върху по-малките детайли, като свещи и лампи, за да се чувства лично и привлекателно.

Органичните форми и текстури с извити мебели и аксесоари, които отразяват природата са типични за биофилния стил. Прегърнете ръчно изработени елементи, като ръчно тъкани килими, и се съсредоточете върху майсторството за едно наистина уникално и привлекателно пространство.

Ако имате нужда от помощ за вашия интериор, не се притеснявайте да се свържете с някой от нашите специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Емо Петров VIP
Цялостен ремонт, София
137 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
50 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта