Как да освежим и декорираме дома ни за летните месеци

Публикувано на 02/06/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 02/06/2023 | Видяно 483 пъти

Въпреки че пролетта беше променлива и дойде със закъснение тази година, лятото е почти тук, така че е време да подготвим дома си за топлите месеци. Декорирането е едно от основните неща, които можете да направите, за да разнообразите жилището си и то да завибрира с нова, свежа лятна енергия. А и вие също. От тематични щампи до много растения и сезонни цветя - предлагаме ви кратко ръководство с няколко чудесни начина да освежите дома си за лятото.


Направете си красива домашна градина

Голяма част от сезонния декор е свързан с растенията. Пренесете атмосферата на открито в помещението, за да усетите летния дух. Домашната градина е страхотен начин да бъдете в досег с природата, без да излизате от дома си. Можете да включите например няколко листа от каладиум в букета, тъй като нищо не говори за лято така, както каладиумът.

Ако търсите начин да внесете цвят и свежест в дома си, помислете за засаждане на цветя или билки. Цветята и билките могат да разкрасят всяка стая и да я направят по-приветлива. Те могат също така да помогнат за подобряване на качеството на въздуха в помещенията, което е особено важно, ако имате алергии или астма.


Боядисайте стените в ярък, светъл цвят

Ако домът ви е тесен и затворен, опитайте да боядисате стените в светъл цвят. Това ще ви помогне да направите дома си по-просторен и отворен. Светлите цветове отразяват повече светлина, отколкото тъмните, така че могат да направят малкото пространство по-голямо. Освен това те създават по-весела атмосфера, което може да ви помогне, ако се чувствате потиснати. Лятото определено е моментът, в който трябва да загърбите тъмните цветове както в дома си, така и в душата си. Преобразяването на пространството, в което живеете, ще се отрази на емоционалното ви състояние и ще ви помогне да почувствате летния сезон по-силно.

Същото се отнася и за завесите. Те могат да бъдат чудесен начин за блокиране на светлината и за охлаждане на дома ви, но ако имате тежки завеси, може би е по-добре да ги замените с леки, прозрачни такива. Това ще позволи навлизането на повече естествена светлина в дома ви. Освен това прозрачните завеси ви позволяват да виждате навън, което може да е приятно, когато искате да се насладите на хубавото време.


Добавете нови мебели или аксесоари

Добавянето на някои нови мебели или аксесоари може да помогне за освежаване на дома си и да му придаде нов вид. Нов диван или масичка за кафе могат да вдъхнат живот на стаята, а нови завеси или килими могат наистина да променят усещането за пространството. Ако домът ви е малко "скучен", опитайте да добавите нови мебели, за да му придадете свежо усещане. Освен това, моментът е идеален да се освободите от старите мебели, които са се захабили или вече не ви носят радост.

Има много мебели, които можете да използвате, за да направите стаята си по-прохладна. Килимите могат да допринесат за освежаване на стаята и да добавят цветен нюанс. Ако търсите начин да увеличите уединението в стаята си, новите завеси са чудесен вариант. Ако искате да добавите нова мебел в стаята си, помислете за стол или пейка.

Ако имате интериорни идеи, които не знаете как да осъществите сами, свържете се с някой от нашите специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
85 извършени проекта
Атанас Иванов
Боядисване и декорация, София
21 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
48 извършени проекта
ivvesstroi
Покривни услуги, София
67 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
6 извършени проекта