Френски шик в забързания град

Публикувано на 19/12/2022 от Милена Галанова | Последна редакция на 19/12/2022 | Видяно 1 249 пъти

Френският провинциален стил се определя като смесица от селски и изискан декор, вдъхновен от домовете във френската провинция. Това е популярен стил в световен мащаб поради своята удобна и непринудена елегантност. Изключително подходящ стил за живот в забързания град тъй като носи едно усещане за спокойствие, което определено имаме нужда да почувстваме след натоварващия ден. Три различни характеристики съставляват стила:

-Платове с нежни шарки в приглушени цветове

-Изтъркани, боядисани и ретро мебели и аксесоари

-Много дърво и други естествени материали

Цветове, щампи и материали, които са подходящи за френския шик, това са тъканите в провинциален стил с по-наситени цветове, като изпечена на слънце охра и наситено керемиденочервено, които напомнят за пигментите, открити в естествената глинеста пръст в региона.


Мебели

Ключът към мебелите във френски шик е комфортът и стилът. Тапицираните седалки и столове винаги включват меки и удобни възглавници. Друго обзавеждане, като маси и ракли, обикновено са изящни, но все пак прости дървени парчета, които включват някакъв вид дърворезби, които подчертават извивките на мебелите. Мебелите също се характеризират с изтъркани, боядисани и Най-общо казано мебелите за френския шик трябва да приличат на създадените такива през 18 век за богати семейства, живеещи във френските провинции, с нотки на стил Рококо, направени за монархията.


Декорации за всяко помещение

Както казахме френския шик означава доста ретро усещане. В този ред на мисли може да заложите на стари бутилки и буркани, които да реновирате и да използвате за съхранение. Друг вариант са табели за декорация на стени, стелажи за саксии от ковано желязо и много медни саксии. Модерните френски кухни са известни със своите характерни, декоративни абсорбатори.

За трапезария може да изберете рустик полилей от изтъркано дърво или метал със свещници Дървена трапезарна маса в по-светли тонове, заобиколена от варосани, ретро или различни по стил и материал столове, също се вписват супер във френския шик. За непринудено усещане, може да заложите на леки копринени завеси, които ако се струпват на пода ще допринесат чувство за лукс, което е присъщо за френския шик.

 

Френският шик определено е добър избор, защото може да го конфигурирате от по-лек до по-луксозен и тежък, спрямо вашите предпочитания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
9 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта