Елегантен дом в няколко лесни стъпки

Публикувано на 13/10/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 13/10/2022 | Видяно 905 пъти

Елегантният дом не се постига лесно, нито става от само себе си. Ако нямате нюх за това, трудно ще се справите, без подкрепата на специалист. Все пак, има няколко лесни стъпки, чрез които можете да постигнете желания ефект и сами. Независимо дали ще вземете четката за боядисване или ще смените подовата настилка, без особени можете да добавите класически елегантен щрих към вашия имот. Ако търсите начини да освежите външния вид и атмосферата на дома си и да му постигнете дизайнерски изтънчен облик, тази статия е за вас. В случай, че желаете цялостно изготвяне на интериорен проект, свържете се със специалистите на МайсторПлюс.


С усещане за дворец

Ако искате домът ви да изглежда от висок клас и направен по поръчка, детайлите са ключови. В този случай детайлът е формоване на короната. Формоването на короната има начин да направи стаята да изглежда завършена: обединява тавана и стените, придавайки им елегантен вид. Без този завършек стаите изглеждат евтини или недовършени. За щастие формоването на короната е сравнително евтино (особено пластмасовите, боядисани версии), което го прави достъпно за почти всеки бюджет. Има много ширини, от които да избирате, но ако искате по-голямо въздействие, изберете най-широката тапицерия, която бюджетът ви позволява. За най-добрия блясък опитайте да добавите всички видове корнизи към дома си, т.е. корона, висок перваз, таванни греди, колони, таванни медальони, релси за столове и т.н.


Цветовете имат значение

Цветът на боята е може би едно от най-трудните решения, които трябва да вземете, когато декорирате стая, особено когато останалият декор също ще се основава на цветовата палитра. Ако търсите елегантност, има определени цветове, които придават изисканост на дома. Изберете една от тези две цветови опции – смели и драматични (ярко контрастиращи черно и бяло) или меки, ненатрапчиви нюанси (бяло, бежово, сиво). Те моментално задават елегантен класически тон на жилището. Двата варианта зависят от вашия тип личност - дали сте по-ексцентрични или по-консервативни. Боядисването на интериорните врати в черно е друга страхотна идея. Автоматично създава усещане за лукс, без влагането на излишни средства. Ако изберете тази опция обаче, не забравяйте да добавите някои черни аксесоари към пространството, за да свържете цялостния дизайн.


Твърда дървесина или килим?

Вярно е, че килимите от стена до стена в дома създават топло и меко усещане, но съвсем не са така елегантни, както масивните, блестящи дървени подове. Твърдата дървесина осигурява класически, елегантен външен вид и може да бъде намерена на достъпна цена. Закупуването на твърда дървесина за вашия дом ще бъде инвестиция, но определено е разумна. Твърдата дървесина издържа дълго време и осигурява добра възвръщаемост на инвестицията, особено ако някога препродадете дома си. Ламинатът е друга възможност, но не забравяйте да закупите най-добрия ламинат на пазара, за да гарантирате дълготрайно качество. Хубаво е дървото да присъства и под формата на мебели - маси, шкафове, легла. За по-луксозен външен вид, изберете тъмен цвят дървесина за мебелите, като ги съчетаете със светъл под и светли стени, за да изпъкват на елегантния контраст.

И не на последно място - експериментирайте. Не винаги мащабните промени са необходимо условие за постигането на изискан интериор. Не е нужно да правите цялостно преустройство на дома си, достатъчно е да внесете съвсем леки корекции, за да промените излъчването на вашето жилище. Например, като разчупите установените стандарти. Ако пък имате нужда от изработката на специални мебели, свържете се с някой от нашите професионалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
101 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
9 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
10 извършени проекта