Колоритност и очарование в стилен апартамент, вдъхновен от персийската култура

Публикувано на 26/12/2016 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 28/12/2016 | Видяно 21 145 пъти

Винаги може да почерпите различни идеи от традиции, история, а защо не и от цяла култура. Ще ви представим една нетрадиционна идея за жилище, което е вдъхновено от персийската култура и е посветено на слънцето. Апартаментът се намира в Киев, но успява по невероятен начин да интерпретира древната цивилизация.

Ако и вие имате нужда да внесете глътка свежест в дома си чрез промяна на дизайна, може да се консултирате с професионалистите, които са регистрирани в MaistorPlus. Пуснете заявка и лесно сравнете цени и оферти, а майсторите ще ви помогнат да сбъднете всичките си креативни идеи.


Детайлите говорят от древни времена

Красотата на този апартамент се крие в неговите детайли. Декоретивните елементи са разположени из цялото жилище, но най-интересният от всички заема главното място. В центъра на дневната върху тухлената стена е разположено артистично произведение, което разчупва още повече свежата обстановка. Големите пространства и топлите нюанси са удобни и придават индивидуалност, внесена чрез персийското вдъхновение. Дървените елементи символизират връзката с природата, а тухлите придават старинност. Този уникален арт декор придава чувство за спокойствие, а текстурата на стената носи слънчев комфорт. Вместен е индустриалният дизайн с неговите особени градски прояви и уникално излъчване.


Простор и изящество в кухнята

Огромното свободно пространство е постигнато чрез обединяване на кухнята и дневната. Те преминават плавно едно в друго. Липсата на врата и преграда придава на помещението стил и откритост. Чарът на това кухненско пространство е скрито в геометричните фигури и различните нюанси на сивото, които се допълват и си контрастират. Зоната за релакс е разположена около големите прозорци в дневната, а артистичността лъха от интериора. Дървената пейка и подът при прозорците добавят текстура и топлина на пространството. Изящните лампи пък прелитат над високия таван, осветявайки път към далечни светове и преживявания. Атмосферата е очарователна, напълно ни отдалечава от всекидневния бит и тревоги.


Нагоре към слънцето

Фокусът в помещението е стълбата в хола, която създава усещането за естествено продължение на пода. Дълбокият смисъл на нейното разположение има философско значение, тъй като практически тя няма никаква функция и не води до втори етаж. Тя символизира пътя към слънцето и е ориентирана на изток. Въпреки че не е функционална, тя се превръща в ярък акцент на интериора. Винаги може да се използва за закачливо подреждане на растенията или хранилище за по-рядко ползвани предмети. А осветлението под нея допълва нейния невероятен ефект. Този нетрадиционен и интересен дизайн превръща дневната в уютна и топла, макар и да разполага с малко на брой вещи и мебели и сякаш изглежда празна на пръв поглед.


Промишлен стил в обзавеждането

Персийското влияние може да се открие под най-различни форми в целия апартамент. Атрактивните елементи са вдъхновени от традиционната иранска архитектура. Осветителното тяло се отличава с вдъхновяващ дизайн и нестандартно изпълнение. Пясъчните тонове от лампата са съчетани с оригами от същия цвят. Освен почувстваната екзотика, усещането за артистичност и вдъхновение лъха от тази изключителна лампа. Металната структура напомня за промишления стил и контрастира с дървените декорации. Нестандартното съчетание на двата материала придават семпъл и красив дизайн.


Офисът е практичен и артистичен

Офисът е удобен и функционален. Заложено е на нетрадиционните форми и разчупени мебели, които придават непринудено очарование на работното помещение. Дългите завеси пасват идеално с цветовото решение за стената и пода и създават усещане за уединение. Малкото пространство е обзаведено практично и удобно, като в него преобладават тъмните нюанси и индивидуалните мебели. Те внасят изтънченост в домашния офис, която несъмнено ще направи работния процес ефективен и приятен. Няма никакви излишни предмети или аксесоари, интериорът е изчистен и практичен.


Простор и функционалност в гардероба

Желание да се запази отвореното пространство откриваме и в гардероба. Традиционните дървени конструкции са заменени от метални рафтове. И тук тъмните нюанси доминират и придават нужната артистичност. Мястото е достатъчно за съхранение на дрехите и аксесоарите.
Ако дизайнът ви е харесал и искате да промените и своя дом, нужда е само идея и точен специалист. Открийте подходящия майстор, който да изпълни желания от вас проект. Заявете проект и сравнете лесно и бързо офертите от изпълните, регистрирани в сайта на Майстор Плюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
15 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта