5 начина да се събуждате по-щастливи в спалнята

Публикувано на 04/02/2015 от Климентина Величкова | Последна редакция на 08/08/2016 | Видяно 7 137 пъти

На всеки му е познат моментът, когато будилникът звънне и ни изважда от сладките сънища. Но все пак има начини да направим този ежедневен ритуал малко по-приятен. Ключова роля в това играе обликът на спалнята. Предлагаме ви 5 начина да се събуждате по-щастливи, усмихнати и отпочинали и да започвате деня си с лекота.


Боядисайте стените на спалнята в свежи цветове

Доказано е, че свежите цветове повдигат настроението и духа и настройват към активна дейност. Спалнята се свързва най-вече с отпускане и почивка, но играта на слънчевите лъчи по весело оцветени стени е прекрасна гледка при събуждане. Затова помислете за стени в меко портокалово, нежно синьо, светло зелено, а защо не и в слънчевото жълто.


Осигурете достатъчно естествена светлина в спалнята

Притокът на достатъчно количество естествена светлина е решаващ фактор за доброто настроение. Изберете за спалня помещение с широки прозорци, а ако живеете на уединено и по-прохладно място–изобщо не ги покривайте. Тук неминуемо ще се сблъскате с гледната точка на любителите на по-сенчести и тъмни помещения. Никой обаче не отрича необходимостта от добро проветряване и свеж въздух в спалнята. Компромисното решение е да поставите красиви щори или пердета и да откривате или закривате прозорците според сезона, времето или конкретната ситуация.


Сложете в спалнята си масичка за кафе

Мирисът на прясно сварено кафе е едно от най-приятните сутрешни ухания. Затова може да поставите в спалнята си масичка за кафе, дори и кафеварка. Ако предпочитате чай - заменете с термо-кана и цветна чаша за чай. Така ще започвате деня си с кратък ритуал в компанията на любимата ви напитка.


Поставете будилника или телефона с алармата на приятно място

Събуждането може да стане много по-приятно, ако поставите будилника или телефона на прозорец с хубава гледка или пред любима картина. Изберете телефонът да ви събужда с нежна мелодия или весела фраза, а не просто стряскащо звънене. Може да се спрете на добрия стар будилник от детството ви, свързан с приятни спомени. Направете така, че първото нещо, което виждате пред вас при събуждане, да е нещо красиво.


Направете в спалнята си кът за четене

Сложете в спалнята си кресло или малко диванче с масичка отпред. Събудете се 15 минути по-рано, седнете удобно и прочетете няколко страници от интересен роман, разгледайте списание с красиви илюстрации, прегледайте вестник или ако вече не купувате хартиени издания–влезте в интернет или вижте прогнозата за времето от телефона или лаптопа. Тези на пръв поглед рутинни действия, но извършени в уютен кът от спалнята, ще ви донесат спокойствие и лекота за старта на деня.

Ако желаете да приложите на практика някоя от тези идеи за спални, в MaistorPlus ще откриете подходящ специалист и съвет за всеки ваш интериорен проект за дома. Пуснете заявка напълно безплатно и изберете най-добрата за вас оферта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта