Спални - цени

Публикувано на 27/04/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 27/04/2017 | Видяно 8 789 пъти

Закупуването на спалня е изключително отговорно решение, тъй като тя е сред най-масивните, често използвани и важни мебели в дома. Веднъж добре инвестираните пари, могат да се възвръщат години наред, осигурявайки ви максимален комфорт, наслада и пълноценна почивка. За съжаление, изборът на спалня може да е доста труден, тъй като на пазара вече има всевъзможни фирми, предлагащи цели легла или само рамки/матраци. Пред вас стои огромен избор, а вие се чувствате объркани и не знаете кое е най-икономичното и оптимално решение. Ако е така, значи сте на правилното място. В тази статия ще изясним най-важните подробности по разходите, които трябва да предвидите за закупуването на спалня, и ще ви дадем ценни съвети, които неминуемо ще ви бъдат от полза при вземането на решение. А когато вече сте готови да премиете към следваща стъпка, изберете най-добрите професионалисти, които да изградят мечтаното от вас легло!


Избор на подходящата рамка

Рамките за легло могат изключително много да варират. Ние ви съветваме да подходите целеустремено и планирано - на първо място, постарайте се да определите стила на жилището си и с него да съобразите вида рамка. Ако жилището ви е в минималистичен дизайн, то е най-добре да се спрете на много изчистена рамка от една цяла платформа, без никакви допълнителни извивки, декорации и пр. Ако обаче сте любители на винтидж или друг изразителен стил, то със сигурност можете да си позволите да разгърнете въображението си. Тук е моментът и да решите дали искате легло с плот зад възглавниците или предпочитате да изградите такъв върху самата стена. Имайте предвид, че всеки допълнителен компонент прави леглото по-тежко, което ограничава подвижността му, в случай че решите да правите разместване.


Рамки за спалня - цени

В зависимост от размера и вида, подматрачните рамки могат да варират в изключително широк ценови диапазон.

  • Леглата един персон със стандартна (обикновена/икономична) конструкция, най-често могат да бъдат закупени на цени между 40 и 100 лв.
  • За два персона, цените са приблизително между 50 и 200 лв., съответно средно около 100-150 лв.
  • Ако обаче желаете специален вид дърво или друг материал и нестандартна форма с много компоненти, това би могло значително да оскъпи рамката, като тук се взема предвид не само самата сложност на конструкцията на леглото ви, но и труда по неговата направа. 

Виж още: Детски легла – цени


Какъв матрак да изберете?

Вече съществуват много разнообразни видове матраци - от мемори пяна, пенолатекс, полиуретанова пяна, пружини и други. В миналото матраците бяха изградени предимно с пружинен механизъм, който макар добрата си издръжливост, често се смята за некомфортен. Матраците, изградени от различни видове пяна, са изключително популярни днес и много хора решават да се спрат именно на такъв, тъй като рекламата им е много голяма и атрактивна. Необходимо е обаче да внимавате - не се изкушавайте да изберете евтин матрак, независимо от вида пяна, тъй като те са с ниска плътност и се захабяват много бързо, а често са и неудобни. Един от най-оптималните варианти е матрак с джоб-система - това означава, че матракът е изграден от пружинки, всяка от които е поставена в отделно текстилно джобче. Това допринася за чувството на комфорт, а същевременно прави матрака изключително издръжлив.


Разходи за покупката на матрак

Всички цени, които ще ви представим, варират в зависимост от размера на матрака, затова и ценовите диапазони са големи.

  • Пружинните матраци могат да се намерят между 50 и 200 лв., в зависимост от качеството.
  • Матраците от пружина със слой полиуретанова пяна са малко по-скъпи - средно между 80-230 лв.
  • Изработените от полимерна пяна легла често се водят "ортопедични", изработката им е скъпа, съответно и цените - около 170-500 лв.
  • А тези от мемори пяна са приблизително 200-500 лв.
  • Джоб-системата също е сред скъпите варианти на цени между 200-700 лв.

Както виждате, вариантите са много, затова се консултирайте със специалист, преди да вземете решение. Задължително е да изберете матрак, който да е съобразен с вас самите - това включва и различни видове заболявания, травми и други, при които ортопедичните матраци могат да бъдат от изключително голяма полза.

Виж още: Лепене на тапети - цени


Нестандартни и луксозни легла

Ако разполагате с повече пари, то вероятно би ви поблазнила идеята да си закупите голям матрак с нестандартна форма, изработен от луксозни материали, който да се превърне в "крал" на спалнята ви. Добре е обаче, преди това, да се информирате за особеностите на подобен вид легло. Много от тях за изработени с много специфична конструкция, за което дизайнерите са предвидили и специален матрак, съобразен с формите на рамката. Често тези матраци са вградени в самата конструкция, но дори и да не са - тяхната подмяна е изключително трудна задача и ще ви коства повече разходи. Каквото и да изберете обаче, не забравяйте, че специалистите по изработка на мебели по поръчка са на ваше разположение! Пуснете безплатна заявка за изпълнение на проект и ще получите най-добрите оферти - разгледайте ги и решете сами на кого да се доверите!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта