Как да постигнем романтичен интериор в спалнята

Публикувано на 27/01/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 6 500 пъти

Каквото и да си говорим, успехът на сполучливата интимна връзка е тясно обвързан със спалнята. Ето защо е повече от необходимо да обърнем специално внимание на атмосферата в самото помещение. Защото интериорът има значение.

Ако имате идеи в тази насока, които искате да осъществите с помощта на професионален интериорен дизайнер, не се колебайте да го потърсите в MaistorPlus. Останалото зависи само от вас и от отношението ви към любимия човек. А тук ви предлагаме допълнителна доза вдъхновение, която се надяваме да ви бъде от полза.


Никакви вулгарни елементи!

Не искате спалнята ви да прилича на бардак, а да вдъхва чувство на уют, удобство и най-вече да изразява вашата личност. Именно тя е привлякла вашата половинка, така че персонализирането на помещението ще допринесе за неговата по-голяма привлекателност. По-скоро съветваме да избягвате ярко червените стени за спалнята, огромните огледала, тигровите покривала и претенциозните тюлени завески.

Вижте още: 20 великолепни идеи за спални в черно и бяло


Повече интимност

Поставете картини, които отразяват вашата същност, изберете аксесоари, в които сте се влюбили от пръв поглед, постелете килим, чийто допир до босите си крака обожавате. Това е вашето специално място в жилището и допусканите в него трябва да се чувстват също толкова специални.


Отделете особено внимание на леглото

Достатъчно голямо и удобно, качествена изработка, приятно на допир. Търсете го дълго, ако трябва, но бъдете сигурни, че това е вашето легло. Подобна мебел не се сменя всеки ден, но пък се използва ежедневно. И разбира се, матракът! Тук задачата е може би дори по-трудна. Комфортните и качествени матраци понякога струват повече от самото легло, но, ако притежавате матрак, който не ви е по вкуса, ще съжалявате, че не сте отделили по-голяма сума за тази покупка.

Страстта в спалнята може да угасне бързо, ако романтиката не положи усилия да я поддържа. А какво по-романтично да се сгушвате до любимия човек в меко и удобно легло, от което не ви се иска да се измъквате сутрин... В случай че матракът ви е прекомерно твърд или неравен, сутрешната романтика ще се превърне в мърморене заради схванат врат, гръб или кръст.


Чиста, светла и подредена стая

По принцип нямаме много вяра на различните проучвания, тип "британски учени откриха, че", но тук ще се опрем именно на едно подобно изследване. Защото някак без колебания сме съгласни с изводите му. А именно - и за мъжете, и за дамите представителите на противоположния пол са най-привлекателни, когато могат да се похвалят с чиста и спретната външност. Това се оказва по-важно от скъпите парфюми, дрехи и коли.

Смятаме, че същото важи и за спалнята. И да не сте я обзавели според последния писък на модата, когато поддържате стаята добре подредена, тя ще е по-привлекателна от която и да е друга спалня, слязла от корицата на списание за интериорен дизайн.


Без компютри

Ако трябва да се въвеждат забрани в спалнята, с две ръце подкрепяме следната: никакви компютри, смартфони или донесена от офиса работа за вкъщи. За всичко си има време и място, а бизнесът и електрониката ви следва да не се разполагат в спалнята.

Колкото и да е важен проектът, по който работите в момента, той може да бъде завършен успешно и без да се излежавате в леглото с лаптоп в скута. Използвайте бюро или маса, по възможност в друга стая или най-добре на работното ви място. Отговорът на поредното съобщение във Facebook също може да почака. А телевизор? Категорично не.


Осветлението има ключово значение

Препоръката на експертите е в спалнята да има поне три източника на изкуствено осветление за тъмните часове на денонощието. Това е общата лампа в централната част на тавана и две нощни лампи. Тях с половинката си ползвате автономно според нуждите си, които често се случва да се разминават. Допълнителен лампион за по-романтична атмосфера също не е излишен. Удобство е всички осветителни тела да се контролират с ключове, разположени в близост до леглото.

Ако по принцип сте по-романтична натура, изберете абажури, които позволяват създаването на по-мека и ненатрапчива светлина. Сътворете стая с нежен и изтънчен облик.

Вижте още: Уникални дизайнерски легла


Музика

В спалнята ви може и да няма компютри, но е прекрасно да разполагате с източник на музика. Уредбата и колоните могат да се съчетаят прекрасно с интериора и да ви донесат незабравими романтични мигове.

А какви са вашите ключови фактори за романтична атмосфера в спалнята? Споделете ги с нас, а ако имате конкретен проект за преобразяване на тази стая във вашия дом, пуснете безплатна заявка за целта в MaistorPlus. Регистрираните в сайта специалисти ще ви отправят оферти, от които да изберете най-добрата за вас. За да ви улесним, при нас са налични и мненията на предишните клиенти на най-търсените интериорни дизайнери в България.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
10 извършени проекта
Иван VIP
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Боби
Ремонт на баня, София
51 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта