4 бани за ценители, вдъхновени от природни мотиви

Публикувано на 05/01/2021 от Теа Даулова | Последна редакция на 05/01/2021 | Видяно 3 032 пъти

Баните, без значение дали са големи или малки, могат да изобилстват с природни елементи. С тяхна помощ всяко пространство засиява. Неподражаемият интериорен стил, които внасят няма равен по себе си. Как обаче може да го постигнете? Мисията не е никак трудна, ако наистина знаете какъв краен ефект търсите.

Комбинацията от естествени материали и модерни интериорни решения превръщат банята в едно уникално кътче, в което с удоволствие ще прекарате колкото се може повече минути. И за да се убедите в това, тук сме ви приготвили 4 уникални дизайна на баня. В случай че ви предстои ремонт на баня или искате да внесете промяна в нея, винаги може да с консултирате с доказаните специалисти в областта, регистрирани при нас.


Каменни стени в банята

По неписано правило природните мотиви много често се свързват с рустик стила. И това до голяма степен е точно така. В случая имате такава баня, в която обаче умело са преплетени актуалните тенденции в интериора с много естествени мотиви.

  • Каменните стени в този случай са основният акцент в помещението. Схващането, че внасят студенина тук никак не е актуално. Напротив! Те са елементът, който добавя непоправим чар на банята.
  • Камъкът по начало е доста скъп материал. И все пак, ако търсите по-бюджетен вариант, имате чудесни алтернативи. В търговската мрежа се предлага огромна разновидност от PVC пана, които са подходящи за мокри помещения. Не се подхлъзвайте обаче да изберете плочки с подобен десен, защото ефектът изобщо няма да е същият.
  • Обособената арка разделя стаята на две зони – такава за къпане и такава за хигиенни процедури при позиционираната мивка.
  • Огромната бяла вана е разделена със стъклен параван от зоната с душа. По този начин собствениците имат един несравним комфорт.
  • В зоната с мивка таванът е с дървен материал. Точно това внася рустик атмосферата в банята.  

Вижте още: Чудесни бани в рустик стил!


Баня с камъни

Безспорно тази баня е с огромни размери. Но стилът й може да се приложи и за стаи с по-малка квадратура. Почти всяка част от нея е видима и откъм двора. Това разбира се, може да си го позволят само хора, които наистина имат възможност да избягат от любопитни погледи. И въпреки тези странности, нека обърнем внимание на ключовите неща, които правят това помещение уникално.

  • Белите камъни по пода са наистина идеална алтернатива, с която да поканите природните мотиви в банята. Те могат да се използват както за пода, така и за най-различни декоративни елементи.
  • Каменните плочки, използвани за пода и мивката внасят много натурален чар. Тук е важно да имаме предвид, че цената им не е никак малка. Но пък от друга страна: колко пъти ще ви се наложи да правите баня?
  • Имате ли възможност, винаги е добра идея да внесете в банята малко естествена растителност. Единственото важно нещо е да заложите на такава, която ще се сприятели с влажността в помещението.


Комбинацията от мрамор и камък

Тук става въпрос за много тежка артилерия в интериорния дизайн. Тази комбинация определено е нещо, което дава стойност на всеки дом. И не само в дизайнерски аспект, но и във финансов.

  • Каменни блокове са използвани за облицовка на стените. При тях имаме игра с цветовете – от едната страна е бежова гама, а от другата изцяло бяла. Тук е мястото да помислите каква е водата във вашия район и колко време за чистене сте склонни да отделяте на седмица.
  • Близо до стената е позиционирана огромна вана, изработена от мрамор.
  • Вероятно единствените неща с помещението, които не са с природни материали са душът и смесителите към ваната. Те са в сребърна гама.


Акценти от дърво

Дървеният материал е много добро решение за хола, кухнята и спалнята. Не по-малко успешен обаче е и за интериора в банята.

  • Заложете на плочки или гранитогрес с дървесен дизайн. Хубавата новина е, че в специализираните магазини се предлага все по-голямо разнообразие от десени и цветове. Имайки предвид обаче, че за по-малките помещения по-удачен избор са светлите тонове, които оптически ще разширят пространството.
  • Стъклен параван винаги е добро решение за бани. По този начин ще намалите шанса цялото помещение да е вечно мокро. В този случай черното зониране на пода зад паравана е в тотална хармония с душа и смесителите.
  • Задължителната закачалка за всяка баня търпи много вариации. И ако тотално ви е омръзнало от стереотипни изделия, то защо не помислите за нещо по-алтернативно? Е, собствените на тази баня са заложили на дървена стълба.

Природните мотиви могат да превърнат всяка баня в истинско интериорно бижу. Разбира се, за да реализирате подобен проект, ще трябва да имате предвид, че цената ще бъде няколко идеи по-висока. Със сигурност обаче инвестицията ще си заслужава. Ако имате нужда от професионални насоки за ремонта на банята ви, по всяко време може да се свържете със специалистите, регистрирани при нас. Още сега направете напълно безплатна заявка за проект. До 24 часа ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта