Интериорен справочник за баня

Публикувано на 08/07/2014 от Адриана | Последна редакция на 20/03/2020 | Видяно 78 806 пъти

Предстои ви обзавеждане на нова баня или ремонт на старата? Ако имате възможност, бихме ви посъветвали да наемете професионален интериорен дизайнер, който да организира помещението, така че пространството и мебелите да бъдат максимално практични, функционални и стилни. Ако самите вие се интересувате от вътрешен дизайн, можете да следвате инструкциите по-долу и да се справите почти толкова добре и сами. В тази статия ще ви запознаем с 15 от важните размери в банята, които вярваме, че ще бъдат от полза и на вашето домакинство.

Вижте още: Препоръчани дизайнери за проектиране на баня


Да започнем с проектирането

На етап проектиране е важно да осигурите достатъчно пространство за свободно преминаване пред мивката и тоалетната, както и отстрани на ваната. За да бъдем по-точни, около 76 см са достатъчни, за да ползвате удобно санитарията за баня. Когато ви монтират тоалетната, разстоянието между стената и моноблока трябва да е между 41 см и 46 см, а относно душ кабината специалистите препоръчват да е в размер 91.4 см на 91.4 см. Ако моделът на душ кабината е с отвяряща се навън врата, ще бъде необходимо да осигурите диаметър с широчина 91.4 см за безпроблемното й отваряне.


Обзавеждане на баня

Сантиметър по сантиметър в банята се среща повече функционалност, отколкото във всяко друго помещение. За да постигнете максимално удобство и комфорт при обзавеждането, имайте предвид тези магически комбинации.


Душ кабина

Специалистите са измерили перфектна височина на душа от 196 - 206 см. Семействата с подрастващи деца или с голяма разлика във височината, могат да изберат подвижна поставка за душа, която да се регулира надолу и нагоре. Помощните дръжки както в душ кабината, така и другаде в банята трябва да са на височина между 84 и 91 см. А ако ви остане пространство за място за сядане, нека широчината му да бъде около 38 см, а височината между 43 и 48 см.


Тоалетна

Както споменахме в началото, нормално е тоалетната да е с височина между 43 и 48 см, като при монтажа й трябва да се оставят 41-46 см странично разстояние и 76.2 см пред самия моноблок. Ще допълним тези цифри с височината на стойката за тоалетна хартия, която можете да позиционирате на 66 см от пода. А разстоянието до нея трябва да е около 20-30 см.

Вижте още: Интериорен справочник за кухня

Ако имате нужда от допълнителни професионални съвети за вашата баня, не се колебайте да направите запитване към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Изберете най-подходящия изпълнител за вашия ремонт или интериорен проект.

->Направете заявка, безплатно еБъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стиво-Х ЕООД VIP
Строителство на сгради, София
35 извършени проекта
Албена-Строй
Боядисване и декорация, София
3 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
СОЛАРИС ЦЕ ЕС ГРУП ООД
Електроуслуги, София
Валери Ангелов
Сухо строителство, София
Maistor
Шпакловки, София