Преди и след: 7 стаи след впечатляващи трансформации

Публикувано на 24/02/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 20/10/2017 | Видяно 53 680 пъти

Промяната в дома е любима необходимост, която може да превърне всеки в иноватор с изтънчен вкус. Затова е нужно въображение и правилния специалист за консултация. Банята е едно от най-важните помещения в дома и като такова тя трябва да бъде практична и удобна. Разгледайте невероятните трансформации и се заредете с вдъхновяващи предложения за промени. Оказва се, че хитро измислените идеи са най-големият помощник. Благодарение на него, с по-малък от очаквания бюджет, бихте могли да промените изцяло предназначението на помещението.

Ако вече сте избрали коя стая да промени в дома, ще имате нужда от професионална помощ. Не се колебайте да се консултирате със специалистите, които ще ви дадат най-добрите съвети.


Кухнята се превръща в баня

Превръщането на кухня в баня е един нестандартен и рядко срещан ремонт. Оказва се обаче, че не е невъзможен. С добра подредба и правилните организационни решения тясното кухненско пространство придобива нова визия. Заменени са плотовете и са премахнати ненужните мебели. На тяхно място виждаме изчистена и стилна баня, в която вече има цели две помещения. Плочките са заменени с по-светли, а основният цвят остава непроменен. Ето как само няколко щриха успяват да заменят предназначението на една стая. Специалистите съветват, че най-важната част от един ремонт е неговото планиране. То е изключително важно, тъй като чрез него може да се избегнат нежелани проблеми, излишни разходи и промяна в поставените срокове.


Нестандартната промяна води до осезаем резултат

Нестандартните форми и малките пространства са истинско предизвикателство, когато става въпрос за обзавеждане и ремонтна дейност. Тук обаче именно тези два недостатъка са използвани като предимство. Тясното кухненско пространство е заменено със семпла и елегантна баня. Основната промяна е премахването на мебелите и готварските принадлежности и поставянето на вана, висока мивка и стилен шкаф. Основната цветова гама е също обновена, като стените са боядисани в бяло, а плочките са в същия блед нюанс. Това придава на помещението усещане за пространство и допълва естествената светлина, която влиза от големия прозорец. Вече сте запланували коя стая бихте промени изцяло? Обърнете внимание на факта, че когато искате цялостна трансформация е хубаво ремонтната дейност да е съобразена с техническите характеристики на стаите, като водопровод и електричество.


Обикновеното „Преди“ е заменено със стилно „След“

Неугледната баня е заменена от стилна кухня. Премахнати са различните плочки, както и шарените тапети. На тяхно място идва чисто нова и невероятна визия. Цветовата гама е заменена от класическото съчетание на черно и бяло. Дървеният под придава топлина и уют в стаята. Изчистените форми будят усещане за изисканост, а светлите нюанси носят свобода и простор. Съществен елемент от промяната са арт столовете и кръглата масичка. Разликата от преди и след е очевидна, а резултатът зашеметяващ. Майсторите съветват за по-голяма отвореност и смелост при декориране на кухнята. Традиционният начин на проектиране на кухня, триъгълно разположение между мивка, плот и хладилник, вече не особено актуално. Днес се залага предимно на удобното местоположение на мебелите, било то на различни места – отдалечени или близко един до друг. Идеята е, че по този начин домакинът ще може да общува с гостите и едновременно да приготвя храна.


Тъмният коридор се превръща в изчистена баня

Идеята за превръщането на коридора в семпла баня е чудесна, а реализацията на проекта очарова всеки гостенин. Вниманието е привлечено от видимо по-приветливия резултат. Трансформираното пространство е елегантно и светло, благодарение на достъпа до естествена светлина, изчистената визия и светлите нюанси. Вратата в края на коридора е преградена, а мястото е оползотворено като душ кабина. Добавено е задължителното за всяка баня огледало. Промяната на интериора изисква предварително планиране и консултация с професионалист. Както виждаме в тази случай, превръщането на един коридор в баня изисква компетентна помощ.


Да сложим вана в дневната. Защо не?

Големият хол също би могъл да промени своето предназначение. Твърдението, че малките пространства представляват най-голямото предизвикателство, не се оказва съвсем вярно. Основният съвет на специалистите е да се комбинира полезното с практичното, независимо от големината на жилището или заплануваните промени. Тук те не са големи. Основният бял цвят се запазва, но той видимо е по-подходящ за банята. Дървеният под е налице след трансформацията и продължава да придава усещане за комфорт. Няма и следа и от камината в ъгъла, която е заменена от голяма и аристократична вана. Затворените шкафове са заменени с отворени вградени рафтове за по-голямо удобство.


Когато резултатът надминава очакванията...

Банята е тясна и неудобно и вече нямате търпение да я ремонтирате? Разгледайте изумителната трансформация, чийто краен резултат е повече от впечатляващ. От старото предназначение на помещението няма и следа. Коридорът е компактен, уютен и функционален. Пространството е разширено чрез събарянето на крайната стена. Премахнати са крановете и големите тръби, а на тяхно място са поставени дървени рафтове. Шарените плочки от пода са заменени с ламинат. Подобна идея би могла да осигури на малкото жилище допълнително пространство, но за да е сигурно, че реализираният проект ще има подобна завършеност, най-добре е първо да потърсим съвет от професионалист. В подобни ситуации те съветват, че би могло да има множество трудности при реализацията. Винаги трябва да бъдем подготвени за неочаквани забавяния, породени от проблеми с тръби или стени.


Заменете ваната с легло

Промяната на облика на стаите чрез превръщането им в невероятни бани има и обратния ефект. Тук тясната и малка баня е прекроена в компактна и комфортна спалня. Плочките и тъмните стени са заменени от интериор в бяло. На мястото на ваната е поставено леглото, като по този начин се пести от ограниченото пространство. Дървеният шкаф и бюрото придават уют и завършеност, като по нищо не личи какво е било първоначалното предназначение на помещението. За такъв невероятен резултат е нужно винаги да се посъветваме с майсторите за идеите, които имаме. Понякога те могат да звучат чудесно, но реализирането им да се окаже неподходящо или дори невъзможно. Вече имате въпроси към професионалистите за бъдещ проект? Пуснете безплатна заявка и получете различни оферти, които да сравните. Разгледайте бизнес профилите на изпълнителите, регистрирани на MaistorPlus, и избере най-подходящия.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта