Смесители за баня от ново поколение - за да бъде къпането истинско удоволствие

Публикувано на 19/09/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 3 817 пъти

Технологичните иновации са навсякъде около нас. Включително и при смесителите за баня. Тук подбрахме някои от най-впечатляващите съвременни решения в тази област. Сигурни сме, че ще допаднат и на вас. Ако чрез тях сте получили вдъхновение за промени и във вашата баня, потърсете надежден майстор, който да ги осъществи качествено и в срок.


Винаги искрящо чиста повърхност

Изключително досадно е непрекъснато да се налага да почистваме повърхността на кранчетата заради петната, които се получават по тях след засъхване на пръски вода например. Съществуват обаче смесители за баня, които се самопочистват. Или по-скоро не допускат да бъдат замърсени. Покритието им притежава свойството да не задържа вода и отпечатъци от пръсти. Когато все пак дойде времето за цялостно почистване на банята, едно минаване на гъбата е достатъчно.

Вижте още: Модерни и функционални душове за всяка баня


Докосни и пусни, докосни и спри

При тези смесители за баня едно докосване е достатъчно, за да пуснете водата. При това не е нужно да се опитвате да уцелите някоя конкретна зона - където и да пипнете смесителя, той ще отговори с пускане или съответно спиране на струята, ако водата вече тече.

Твърди се, че по този начин по-лесно можете да контролирате изразходваното количество вода. Ако например миете зъбите си и искате да спрете водата за малко, просто докоснете смесителя. Не е нужно да се въртят кранчета, не са необходими никакви усилия.

Някои от смесителите за баня от този вид се активират и напълно безконтактно. Сензор отчита кога сте поставили ръцете си под тях и струята потича. Не е много подходящо решение, ако имате скоклив домашен любимец като котка или малко и любопитно дете, изследващо всеки метър от жилището, но пък в подобни случаи потърсете иновативни смесители за баня с функция за временно изключване на технологичната екстра.


Автоматичен контрол над температурата

Хитър избор са смесителите за баня, които контролират температурата на водата. Задавате на умната джаджа при какви температурни стойности обикновено обичате да взимате душ и тя ще поддържа струята именно в тези граници. Дори и да няма предварително въведени данни, смесителят е научен да спира водата, ако тя стане прекалено гореща.


Елегантни и многофункционални решения

Наличието на различни модерни функции в смесителите за баня съвсем не изключва техния елегантен и стилен дизайн, напротив. Някои от устройствата, освен покритие срещу петна, имат и допълнително такова, което придава изключителен блясък. В допълнение смесителите са програмирани да пестят вода, тоест отчитат кога е нужно да намалят струята, не допускат разхищения на този така ценен ресурс и оттам - внимават каква сметка ще получите в края на месеца.

Вижте още: 6 стъпки за лесна поддръжка на банята


Пълен контрол с натискането на един бутон

Когато говорим за умни технологични решения в банята, няма как да пропуснем и тази сложна и същевременно изключително удобна система за домашни спа удоволствия. В ролята на смесител влиза малко дистанционно, с което можете да настроите различните струи вода и тяхната температура. Щом дадена комбинация ви допадне и желаете да я използвате постоянно и занапред, запаметявате я в дистанционно и следващия път с натискането на един бутон влизате в режим "Не ме закачай, под душа съм и смятам да остана там задълго".

Сигурни сме, че и вие държите да се чувствате специални и спокойни в банята, когато релаксирате след поредния забързан ден. Да създадете необходимите условия за това не е толкова трудно, ако има специалист, на когото да се доверите за планирания ремонт на помещението. В MaistorPlus можете да опишете онлайн своята идея и да получите оферти от майстори с конкретни предложения за условията, при които ще се случат плановете ви. В сайта ще откриете и обратна връзка от предишни клиенти на свързалите се с вас фирми и бързо и лесно ще намерите подходящия за вас изпълнител.


Тагове:

Умен дом

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта