Драскана мазилка - цени

Публикувано на 29/10/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 13/10/2016 | Видяно 104 615 пъти

В повечето домакинства се наблюдава все по-голям интерес към драсканата мазилка, особено в последните години. Това е така, защото тя представлява едно добро защитно покритие и придава красив вид на стените. Обикновено е най-предпочитана за фасадно покритие, тъй като е груба за вътрешен интериор.

Ще ви запознаем с някои от особеностите на този вид измазване, включително и най-актуалната информация относно разходите за материали и труд, които трябва да предвидите. Тъй като има някои важни фактори, които влияят както на резултатите, така и на направените разходи, ви съветваме внимателно да прочетете следващата информация и да се свържете със специалисти, които да ви помогнат за осъществяването на ремонта.


Какво представлява драсканата мазилка

Драсканата мазилка е специална защитно-декоративна мазилка, която се полага чрез "провлачващи" движения. Служи за изолация и предпазва от вода и други неблагоприятни външни условия.

Съществуват различни видове мазилки, сред които - минерални, акрилни, силикатни и силиконови, които са най-подходящи за външно измазване. Мозаечни или смесени (хибридни) са неустойчиви на променливи климатични условия и се нарушават при дъжд. В зависимост от избрания материал и неговата плътност, мазилката може да бъде едра и с дебело покритие или с дребни гранули, нанесена в тънък слой.

Виж още: Изолация - цени


Процесът на полагане

Първата стъпка от процеса е грундирането.

Целта е да се нанесе подготвителен и устойчив слой с минерални частици, който да подобри сцеплението с драсканата мазилка и да осигури грапава повърхност. Важно е цветът на грунда да е максимално най-близък до този на мазилката, за да се избегне появата на петна.

Следващата стъпка е нанасянето на "надраскания" слой.

Това се извършва задължително при подходяща температура - от 5 до 25, максимум 30 градуса. Слоят се полага чрез разнообразни движения на ръката в различни посоки, в зависимост от желания ефект. Обикновено, при измазване на външни стени, за предпочитане е използването на силиконова мазилка, тъй като се нанася добре върху всякакви основи и има висока устойчивост.

Виж още: Саниране - цени


Разходи за материали и труд

Грундиращата боя обикновено струва между 8 и 25 лв. за килограм и от 1 до 10 лв. на квадратен метър за труд.

Цените за драскана мазилка, обикновено варират между 6 и 14 лв. за квадратен метър. В зависимост от защитните свойства и плътността на мазилката, цената би могла да бъде по-ниска или по-висока. Нанасянето на това покритие ще ви струва средно около 5 до 15 лв. на квадрат.

Изключително важно е да се подходи внимателно при избора на материали, както и на екип, за да си спестите повторен ремонт в близкото бъдеще. Ако изпитвате колебания, заявете проект в MaistorPlus. Услугата е напълно безплатна, а само в рамките на 24 часа ще получите оферти от най-добрите специалисти в областта. Разгледайте техните предложения, профили и оценки от клиенти и вземете едно добре информирано решение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта