Саниране-цени

Публикувано на 26/05/2014 от Борис Санчес | Последна редакция на 31/08/2016 | Видяно 14 301 пъти

Санирането на сгради или отделни обекти е възстановителен процес, чрез който се постигат:

  • енергоефективност
  • устойчивост на конструкцията
  • подобряване на уюта и условията на живот на обитателите
  • подобряване на външния вид
  • повишаване на цената на имота

Първо можете да разгледате изпълнители: 

Или директно да сравните цени: 

Преди да говорим за саниране и цени трябва да бъде направена експертна оценка на щетите, за да се определят строително-ремонтните дейности, които биха могли да се включат в този процес.

ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ: Ще намалите енергийните разходи във вашето домакинство с около ⅓ от топлоизолация. Топлоизолационните плоскости могат да бъдат поставени на фасадата, от вътрешната страна на стените, на пода или тавана. За постигане на най-добри резултати специалистите препоръчват да изолирате всички помещения. В зависимост от материалите за топлоизолация, които изберете, ще получите различни цени за саниране.

Вижте още: Изолация - цени

БОЯДИСВАНЕ: Макар да не е основен фокус при санирането, боядисването на стените е неизменна част от довършителните работи в един ремонт. Цените за боядисване с латекс се определят главно от цвета и качеството на латекса, както и от квадратурата на обекта.

Вижте още: Боядисване с латекс - цени

ДОГРАМА: Подобряването на енергоефективността на помещението изисква ремонт или подмяна на дограмата. Можете да избирате между алуминиеви, дървени или ПВЦ профили, които да комбинирате с качествен стъклопакет, според вашите нужди и възможности. Определящи за цената на дограмата са също така моделът, размерът и формата на дограмата. Това е и първият разход, който може да се включи в цената на санирането.

Вижте още: Дограма - цени

ХИДРОИЗОЛАЦИЯ: Съществена за защитаването на строителните конструкции от появата на влага, мухъл, корозия и течове. Нуждата от поставяне на хидроизолация е в помещенията с по-висока влажност - банята, кухнята, тоалетната, мазето или за открити пространства - балкони, басейни, покриви.

Вижте още: Хидроизолация - цени

ПОКРИВ: Обектът на саниране може да бъде отделно помещение, балкон или пък цяла къща. При необходимост е задължително да се направи ремонт на покрива, който може да включва - укрепване на покривната конструкция, хидроизолация, смяна на керемиди, демонтаж и монтаж на улуци. Цените при санирането в този случай зависят от нанесените щети, размера и вида на покрива, местоположението и използваните материали.

Вижте още: Ремонт на покриви - цени

ДРУГИ: Дейността саниране може да включва и други ремонтни дейности, като подновяване или преправяне на ВиК инсталации, проверка и преустройство на електроинсталацията, както и обновяване на общите части в сградата.

Попитайте майсторите и фирмите в сайта за всичко, което е нужно около вашия ремонт и сравнете техните цени за саниране.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ivvesstroi
Покривни услуги, София
69 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта