Плочки от рециклирани материали

Публикувано на 15/08/2022 от Мира Петърчева | Последна редакция на 15/08/2022 | Видяно 3 275 пъти

В свят, в който икономиката взаимодейства все повече и повече с околната среда, някои производители вече предлагат плочки от рециклирани материали. По този начин те са с една крачка пред конкуренцията и предлагат материали, които не само се грижат за околната среда, но и активно взаимодействат с нея, унищожавайки до 99,9% бактерии, органични и неорганични замърсители.

Плочките от рециклирани материали на пръв поглед не се различават от тези, които са произведени по класически технологии. Специалистина на МайсторПлюс винаги могат прецизно да монтират този тип плочки от рециклирани материали качествено и в срок в апартамента.


Плочки от керамични отпадъци

Става дума за плочки, направени почти изцяло от керамични отпадъци. Те са наистина здрави, устойчиви и изискани. В същото време доказват, че става дума за качество и стил. С тях се постига висококачествено стенно и подово покритие с отлични декоративни свойства. 

Най-търсени са тези плочки в естествена палитра от бяло, сиво, антрацит и черно.  Интересни са шарките на покритието, напомнящи следи от метене с метла или плъзгащи се движения на краката.  Екологичните плочки  са направени от 99% рециклирани материали, което ги прави чудесен избор за екологични декоративни проекти.


Плочки от рециклирана хартия и непетролна смола

Започвайки с проста идея за разширяване на възможностите на интериорния дизайн, дизайнерите Джорджи Смит и Хилари Гибс основават компания за декоративни плочки под марката LIIVDEN.

В момента фирмата разработва и произвежда два вида плочки.  Плочките PaperStone са направени от рециклирана хартия и непетролна смола, съставена от 90% рециклиран меламин и 100% рециклирана хартия, импрегнирана с фенол. 

Вторият модел плочки Terrazzo съдържа 65 - 66% рециклиран материал. Свежите и иновативни модели на плочките придават на стените и плотовете уникален чар с минимално въздействие върху околната среда.  Всеки артикул е изработен от рециклирани материали.


Плочки от рециклирани материали – иновативно решение за дома

Плочките от рециклирани материали дават прекрасно екологично изживяване. С право може да се нарекат „плочки на бъдещето“. Те в никакъв случай не са с ниско качество, напротив, пестейки природните ресурси на планетата Земя, те наистина са нов вид устойчиво решение за всеки дом. При тях се използват нови технологии в производството и това наистина пести ресурси и време.

Специалистите по дизайн ги препоръчват, защото предоставят отлични възможности за комбинация и интересни цветови решения. Ако желаете ремонт на банята или кухнята, то винаги може да заявите проект и да направите консултация със специалистите на МайсторПлюс какви точно плочки са нужни. И никога не е късно да действате екологично, монтирайки плочки от рециклирани материали.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта