4 отоплителни решения за дома, които ще се изплатят във времето

Публикувано на 19/12/2018 от Реклама | Последна редакция на 19/12/2018 | Видяно 6 816 пъти

Стремежът на хората към екологично поведение отдавна не е само въпрос на увлечение по модерното. Все повече от тях търсят начини за осигуряващо енергийна възвръщаемост потребление на ресурсите с оглед отговорно отношение към природата. Това се отнася с особена сила при избора на отопление. Повечето домакинства са свикнали с добре познати традиционни методи, които обаче са свързани с високи зимни битови сметки.

И въпреки че не се чувстват комфортно с ежемесечните си разходи, мнозина не вярват, че могат да си позволят по-добри алтернативи. Причината за това се крие в изглеждащата им непосилна първоначална инвестиция. Истината е, че тя се изплаща във времето, както ще се уверим от четирите отоплителни решения, които предстои да разгледаме тук. А добрата новина е, че сега можете да си позволите всяко от тях с много по-голяма лекота, разчитайки на надеждна финансова подкрепа от Райфайзенбанк.


Райфайзенбанк сбъдва плановете за ремонт у дома с индивидуални финансови решения

Прекрасно би било да можем да се отопляваме, без това да се отразява пагубно на джоба ни всеки месец и в същото време разумно да използваме ресурсите, които природата безвъзмездно ни предоставя. Но за да се сбъдне подобно желание, не е достатъчно само да си мечтаем за него и вечно да отлагаме реализацията му. Необходимо е да се решим на смелата стъпка, при която се разделяме с енергоемките отоплителни уреди, за да отворим път на изплащащи се във времето алтернативи.

За да стимулира увереността ни да я направим, Райфайзенбанк ни подава ръка с финансови решения, насочени към индивидуалните потребности на всеки клиент. Реализирането на планирания ремонт у дома, покупката на нова кола и дълго отлагана екскурзия днес е по-близо благодарение на потребителски кредит при който получавате:

 • Финансиране до 50 000 лв.
 • Преференциален годишен лихвен процент, при условие че работната ви заплата се превежда по сметка в банката;
 • Срок за изплащане на сумата от 6 месеца до 10 години;
 • Спокойствието, при желание, частично или цялостно да погасите кредита си предсрочно по всяко време, без дължими такси;
 • Застраховка на кредитни вноски Живот Плюс;
 • Оптимално индивидуално решение, в зависимост от личните ви предпочитания.

Не се лишавайте от възможността да разчитате на ефективни отоплителни решения с интелигентно потребление на природните ресурси и добра енергийна възвръщаемост. Направете запитване за кредит бързо и лесно и се уверете, че инвестицията в качествено отопление у дома е напълно постижима.


Соларно отопление за зелено поведение

Соларното отопление е сред тези, в които със сигурност си струва да инвестирате, ако сте привърженици на зеления начин на потребление на ресурсите. При него лъчите на слънцето се превръщат в енергия, която на свой ред затопля големи резервоари с вода. Същите в последствие служат както за отопляване на стаите и зоните в жилището, така и за покриване на битови нужди. Първоначалните разходи, необходими за закупуване на соларните панели, които се поставят на покрива на сградата, действително са сериозни. В същото време изплащането им във времето е гарантирано, тъй като:

 • Соларното отопление не изисква потребление на електричество, твърдо или течно гориво.
 • Разчита единствено на естествените слънчеви лъчи, които получаваме безвъзмездно от природата.
 • Въпреки че през зимата слънчевата светлина е по-оскъдна и това предполага по-малко генерирана енергия, монтажът на инсталациите се извършва с резервоари, които са топлоизолирани прецизно. По този начин веднъж затоплената вода може да се използва дългосрочно.


Отопление с термопомпа за ефективно взаимодействие с топлинните ресурси

Термопомпите са още един отлично работещ начин да заложим на отопление с ефективна възвръщаемост. Те представляват големи климатични машини, които освен за затопляне могат да се използват и за охлаждане на дома. Принципът им на работа е сходен с този на хладилниците. За разлика от популярния домакински уред обаче, който извлича топлината само извън мястото за охлаждане на продукти, термопомпата действа в двете посоки. Това позволява:

 • Успешно отопляване на вътрешните помещения през зимните месеци, като се преработва топлината от природата навън. Топлинни източници могат да бъдат например почвата и нейните подпочвени води, както и въздухът.
 • Респективно - охлаждане на дома през лятото чрез извличане на вътрешната топлина навън.


Не само отопление, а и топла вода вкъщи с газов котел

Ако пък търсите отоплително решение, при което не само осигурявате топлина в жилището си, но и топла вода за хигиенните и домакинските си нужди, то газовият котел е подходящият избор. Той работи с природен газ, който се отличава с по-голяма икономичност в сравнение с алтернативни източници за отопляване. Близо до стоте процента е коефициентът му на полезно действие, което елиминира риска от топлинни загуби. Според предпочитанията и възможностите си, можете да заложите на:

 • Газов котел, който да ви служи само за отопление. При този тип уреди, наричани едноконтурни, водата се нагрява в проточен топлообменник. За да може да се използва котелът и за битово ползване на топла вода, ще бъде необходимо допълнително закупуване на газов бойлер.
 • Газов котел едновременно за отопление и за топла вода. Това са така наречените двуконтурни устройства, които разчитат на отделен газов бойлер за стопляне на водата. По-компактни и енергоспестяващи са в сравнение с едноконтурния вариант.


Електрическите камини са изящни и не замърсяват въздуха

Естетите сред вас несъмнено ще оценят достойнствата на електрическите камини. Те са изящно допълнение към интериора на апартамента или къщата ви, а най-хубавото е, че няма нужда да сечете дърва и да почиствате пепел в следствие на употребата им. Струва си да ги поканите в дома си и заради още няколко причини:

 • Компактни са и много лесни за инсталиране, като не е нужно да заемат цели стени и зони от жилището ви;
 • Тъй като не работят на принципа на изгаряне на дърва, въглища или пелети, те не замърсяват въздуха, което ги прави удачно екологично решение;
 • Пламъците им са напълно реалистични, а едновременно с това няма опасност да се изгорите, когато се докоснете до стъкленото прозорче, което ги отделя.

Ако вече сте разпознали своя начин на енергоефективно отопление, не отлагайте момента, в който да го внедрите в дома си. Направете разумна инвестиция с помощта на потребителски кредит от Райфайзенбанк, осигуряващ нужното финансиране и индивидуални решения, съобразени с предпочитанията ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Орви студио VIP
Мебели и обзавеждане, София
13 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
3 извършени проекта
АС - инженеринг 2000 ЕООД VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Вива Билд Груп
Боядисване и декорация, София
17 извършени проекта
TB ATanasov
Сухо строителство, София
1 извършен проект
Сергей Сияров
Ремонт на баня, София
2 извършени проекта