4 отоплителни решения за дома, които ще се изплатят във времето

Публикувано на 19/12/2018 от Реклама | Последна редакция на 19/12/2018 | Видяно 7 991 пъти

Стремежът на хората към екологично поведение отдавна не е само въпрос на увлечение по модерното. Все повече от тях търсят начини за осигуряващо енергийна възвръщаемост потребление на ресурсите с оглед отговорно отношение към природата. Това се отнася с особена сила при избора на отопление. Повечето домакинства са свикнали с добре познати традиционни методи, които обаче са свързани с високи зимни битови сметки.

И въпреки че не се чувстват комфортно с ежемесечните си разходи, мнозина не вярват, че могат да си позволят по-добри алтернативи. Причината за това се крие в изглеждащата им непосилна първоначална инвестиция. Истината е, че тя се изплаща във времето, както ще се уверим от четирите отоплителни решения, които предстои да разгледаме тук. А добрата новина е, че сега можете да си позволите всяко от тях с много по-голяма лекота, разчитайки на надеждна финансова подкрепа от Райфайзенбанк.


Райфайзенбанк сбъдва плановете за ремонт у дома с индивидуални финансови решения

Прекрасно би било да можем да се отопляваме, без това да се отразява пагубно на джоба ни всеки месец и в същото време разумно да използваме ресурсите, които природата безвъзмездно ни предоставя. Но за да се сбъдне подобно желание, не е достатъчно само да си мечтаем за него и вечно да отлагаме реализацията му. Необходимо е да се решим на смелата стъпка, при която се разделяме с енергоемките отоплителни уреди, за да отворим път на изплащащи се във времето алтернативи.

За да стимулира увереността ни да я направим, Райфайзенбанк ни подава ръка с финансови решения, насочени към индивидуалните потребности на всеки клиент. Реализирането на планирания ремонт у дома, покупката на нова кола и дълго отлагана екскурзия днес е по-близо благодарение на потребителски кредит при който получавате:

  • Финансиране до 50 000 лв.
  • Преференциален годишен лихвен процент, при условие че работната ви заплата се превежда по сметка в банката;
  • Срок за изплащане на сумата от 6 месеца до 10 години;
  • Спокойствието, при желание, частично или цялостно да погасите кредита си предсрочно по всяко време, без дължими такси;
  • Застраховка на кредитни вноски Живот Плюс;
  • Оптимално индивидуално решение, в зависимост от личните ви предпочитания.

Не се лишавайте от възможността да разчитате на ефективни отоплителни решения с интелигентно потребление на природните ресурси и добра енергийна възвръщаемост. Направете запитване за кредит бързо и лесно и се уверете, че инвестицията в качествено отопление у дома е напълно постижима.


Соларно отопление за зелено поведение

Соларното отопление е сред тези, в които със сигурност си струва да инвестирате, ако сте привърженици на зеления начин на потребление на ресурсите. При него лъчите на слънцето се превръщат в енергия, която на свой ред затопля големи резервоари с вода. Същите в последствие служат както за отопляване на стаите и зоните в жилището, така и за покриване на битови нужди. Първоначалните разходи, необходими за закупуване на соларните панели, които се поставят на покрива на сградата, действително са сериозни. В същото време изплащането им във времето е гарантирано, тъй като:

  • Соларното отопление не изисква потребление на електричество, твърдо или течно гориво.
  • Разчита единствено на естествените слънчеви лъчи, които получаваме безвъзмездно от природата.
  • Въпреки че през зимата слънчевата светлина е по-оскъдна и това предполага по-малко генерирана енергия, монтажът на инсталациите се извършва с резервоари, които са топлоизолирани прецизно. По този начин веднъж затоплената вода може да се използва дългосрочно.


Отопление с термопомпа за ефективно взаимодействие с топлинните ресурси

Термопомпите са още един отлично работещ начин да заложим на отопление с ефективна възвръщаемост. Те представляват големи климатични машини, които освен за затопляне могат да се използват и за охлаждане на дома. Принципът им на работа е сходен с този на хладилниците. За разлика от популярния домакински уред обаче, който извлича топлината само извън мястото за охлаждане на продукти, термопомпата действа в двете посоки. Това позволява:

  • Успешно отопляване на вътрешните помещения през зимните месеци, като се преработва топлината от природата навън. Топлинни източници могат да бъдат например почвата и нейните подпочвени води, както и въздухът.
  • Респективно - охлаждане на дома през лятото чрез извличане на вътрешната топлина навън.


Не само отопление, а и топла вода вкъщи с газов котел

Ако пък търсите отоплително решение, при което не само осигурявате топлина в жилището си, но и топла вода за хигиенните и домакинските си нужди, то газовият котел е подходящият избор. Той работи с природен газ, който се отличава с по-голяма икономичност в сравнение с алтернативни източници за отопляване. Близо до стоте процента е коефициентът му на полезно действие, което елиминира риска от топлинни загуби. Според предпочитанията и възможностите си, можете да заложите на:

  • Газов котел, който да ви служи само за отопление. При този тип уреди, наричани едноконтурни, водата се нагрява в проточен топлообменник. За да може да се използва котелът и за битово ползване на топла вода, ще бъде необходимо допълнително закупуване на газов бойлер.
  • Газов котел едновременно за отопление и за топла вода. Това са така наречените двуконтурни устройства, които разчитат на отделен газов бойлер за стопляне на водата. По-компактни и енергоспестяващи са в сравнение с едноконтурния вариант.


Електрическите камини са изящни и не замърсяват въздуха

Естетите сред вас несъмнено ще оценят достойнствата на електрическите камини. Те са изящно допълнение към интериора на апартамента или къщата ви, а най-хубавото е, че няма нужда да сечете дърва и да почиствате пепел в следствие на употребата им. Струва си да ги поканите в дома си и заради още няколко причини:

  • Компактни са и много лесни за инсталиране, като не е нужно да заемат цели стени и зони от жилището ви;
  • Тъй като не работят на принципа на изгаряне на дърва, въглища или пелети, те не замърсяват въздуха, което ги прави удачно екологично решение;
  • Пламъците им са напълно реалистични, а едновременно с това няма опасност да се изгорите, когато се докоснете до стъкленото прозорче, което ги отделя.

Ако вече сте разпознали своя начин на енергоефективно отопление, не отлагайте момента, в който да го внедрите в дома си. Направете разумна инвестиция с помощта на потребителски кредит от Райфайзенбанк, осигуряващ нужното финансиране и индивидуални решения, съобразени с предпочитанията ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта