Ел услуги - цени

Публикувано на 24/08/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 22/07/2019 | Видяно 32 872 пъти

(Обновена към - днешна дата/20.07.23)

Смяната на крушка или бушони са сред дейностите, с които се справяме и сами, когато се наложи, но почти винаги прибягваме до професионалисти, когато става дума за по-сериозни проблеми. Често малката повреда може да се окаже голяма и да донесе след себе си доста главоболия, ако не се погрижим за отстраняването на всички нередности. Запознайте се с цените на ел. услуги на пазара и не губете време да предприемете дълго отлагания монтаж на стълбищен автомат или подмяната на електрическата инсталация. За извършване им се доверете на най-добрите електротехници, регистрирани в платформата MaistorPlus. Разгледайте техните бизнес профили и сравнете бързо цени и оферти.

Каква част от бюджета да предвидим за демонтаж и монтаж на бойлер?

В повечето случаи демонтажът на стария и монтажът на новия бойлер вървят ръка за ръка. Те изискват професионалист, който разбира от тези ел. услуги и ще се справи повече от добре при извършването им. Изпълнението е изключително важно, за да има надежден и сигурен краен резултат, който да е съобразен с помещението и вашите предпочитания.

  • Цена за демонтаж на бойлер варира между 70 и 90 лв. Допълнително дейността може да се оскъпи, ако се наложи източване на самия бойлер. Тогава цената може да се увеличи с до 30 лв.;
  • Трябва да отделите от бюджета от 90 до 120 лв. за монтажа на бойлера;
  • Ремонтната дейност по бойлера може да ви струва между 40 и 90 лв. в зависимост от сериозността и сложността на проблема;
  • Средната цена за ел. услуги като тази за смяна на бойлерно табло - 50 лв.


Изграждане и ремонт на ел. инсталации

Променят се изискванията за сигурността относно използването и консумацията на електрически ток, което неизбежно налага подмяната на старите ел. инсталации и осъвременяването им. Всичко трябва да е изрядно и да е спрямо нормите за безопасност. Електрическата инсталацията може да бъде два вида -  вътрешна и външна. Тя е изключително важна и се прави във всякакъв тип сгради - жилищни и офис помещения. Повредата или неизправността може да доведе до сериозни проблеми и дори да се стигне до инциденти. Именно заради това трябва да обръщаме внимание и да следим за неизправности. Ел. инсталацията в дома е монофазна с напрежение от 220 V, най-вече заради битовите нужди на дома, които изискват по-малка консумация. При стоеж на нови къщи, цената на полагането на кабели варира от 0.60 до 1,60 лв. за линеен метър. Други ел. услуги са:

  • Монтажът на монофазен електромер е около 120 лв.;
  • Цена за монтаж на контакт е 15 лв.
  • Цената за монтаж на фасунга е 6 лв. за брой;
  • Монтаж на ел. кутия разклонителна за скрита електро инсталация е 5.80 лв на брой.

Аварийните ремонти изискват бързо съдействие. Различните цени за ел. услуги не са строго фиксирани, но средната е около 60 - 90 лв. за ремонт на ел. табла, осветление, инсталация и контакти.

Свържете се с препоръчани специалисти за ел инсталации


Изграждане и поддръжка на електрическо табло

Електрическите табла са важна, но трудна дейност във всяка електроинсталация. Те намират място във всеки дом, офис или сграда. В зависимост от напрежението или монтажа се разделят на различни видове според нуждата и предназначението. Заради сложността си и многото отделни части, които изграждат ел. таблото, често се стига до повреди, изискващи специалист. Тези ел. услуги са:

  • Монтаж на разпределително табло с 12 модула, външен монтаж: 50 лв. бр.
  • Цена за подмяна на ел. табло за апартамент до 5 автом. прекъсвача - 130 лв. с материали;
  • Цена за подмяна на ел. табло за апартамент до 8 автом. прекъсвача - 180 лв. с материали;

Много често цената за играждането на ел. таблото, както и неговото преместване, е по договаряне в зависимост от желанията на клиента и жилището, за което става дума.


Изграждане на слаботокови инсталации

Слаботоковите инсталации са също толкова важни, колкото и всичко останало. Използват се ежедневно и включват широк спектър от дейности. Това са сигнално-охранителни, водоснабдителни, телефонни системи, компютърни мрежи, видеонаблюдение, системи по контрол на достъпа и други. Заради множеството възможности цените варират в голям диапазон в зависимост от особеностите и предпочитанията на клиентите. Освен професионално изпълнение, важно е и качеството на материалите. От тези две неща зависи колко ще издържи системата.

Един съвет от специалистите как да намалите сметките си за електричество с цели 5%. За целта е нужно да изключвате уредите от контакта, когато не ви трябват и не ги използвате. Това е лесен и бърз начин, който да приложите още днес и е по-малко вероятно да прибегнете до различни ел. услуги.

  • Средната цена за ел. услуги като монтаж на главно слаботоково табло е между 60 и 80 лв.;
  • Монтажът на етажната разпределителна кутия за слаботокова инсталация е 30 лв. за брой;
  • Монтаж на видеокамера на закрити помещения – 40 лв.;
  • Монтаж на телевизионна, телефонна и интернет розетка - 7 лв.


Домофонни системи

Домофонните системи са често предпочитани. Връзката между входната врата и апартаментите се улеснява значително. На пазара са разпространени както аудио, така и видео домофони. Цените на ел. услуги, свързани с тях, варират в зависимост от броя на абонатите, които ще бъдат включени, като сумата на апартамент намалява при по-голям брой.

Цените за всички ел. услуги са различни и не строго фиксирани, което зависи от трудността на изпълнението, размерите и допълните дейности, които предизвиква. Хубаво е да предвидите такива варианти, когато отделяте от разполагаемия бюджет. А за качествено изпълнение на всякакви ел. услуги може да се доверите на доказаните електротехници, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно и получете различни оферти само в рамките на 24 ч.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта