Ел услуги - цени

Публикувано на 24/08/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 22/07/2019 | Видяно 22 655 пъти

Смяната на крушка или бушони са сред дейностите, с които се справяме и сами, когато се наложи, но почти винаги прибягваме до професионалисти, когато става дума за по-сериозни проблеми. Често малката повреда може да се окаже голяма и да донесе след себе си доста главоболия, ако не се погрижим за отстраняването на всички нередности. Запознайте се с цените на ел. услуги на пазара и не губете време да предприемете дълго отлагания монтаж на стълбищен автомат или подмяната на електрическата инсталация. За извършване им се доверете на най-добрите електротехници, регистрирани в платформата MaistorPlus. Разгледайте техните бизнес профили и сравнете бързо цени и оферти.


Каква част от бюджета да предвидим за демонтаж и монтаж на бойлер?

В повечето случаи демонтажът на стария и монтажът на новия бойлер вървят ръка за ръка. Те изискват професионалист, който разбира от тези ел. услуги и ще се справи повече от добре при извършването им. Изпълнението е изключително важно, за да има надежден и сигурен краен резултат, който да е съобразен с помещението и вашите предпочитания.

 • Средната цена за демонтаж на бойлер е между 15 и 30 лв. Допълнително дейността може да се оскъпи, ако се наложи източване на самия бойлер. Тогава цената може да се увеличи с до 20 лв.;
 • Трябва да отделите от бюджета около 60 до 70 лв. за монтажа на бойлера;
 • Ремонтната дейност по бойлера може да ви струва между 40 и 90 лв. в зависимост от сериозността и сложността на проблема;
 • Средната цена за ел. услуги като тази за смяна на бойлерно табло - 25 лв.


Изграждане и ремонт на ел. инсталации

Променят се изискванията за сигурността относно използването и консумацията на електрически ток, което неизбежно налага подмяната на старите ел. инсталации и осъвременяването им. Всичко трябва да е изрядно и да е спрямо нормите за безопасност. Електрическата инсталацията може да бъде два вида -  вътрешна и външна. Тя е изключително важна и се прави във всякакъв тип сгради - жилищни и офис помещения. Повредата или неизправността може да доведе до сериозни проблеми и дори да се стигне до инциденти. Именно заради това трябва да обръщаме внимание и да следим за неизправности. Ел. инсталацията в дома е монофазна с напрежение от 220 V, най-вече заради битовите нужди на дома, които изискват по-малка консумация. При стоеж на нови къщи, цената на полагането на кабели варира от 0.60 до 1,60 лв. за линеен метър. Други ел. услуги са:

 • Монтаж на монофазен електромер варира между 8 и 25 лв.;
 • Най-ниската цена за монтаж на контакт е 1.50 лв. и може да стигне до 3лв.;
 • Цената за монтаж на фасунга варира между 1 и 4 лв. за брой;
 • В тези инсталации се монтират и разпределителни кутии, които варират в зависимост от големината от 10 до 60 лв. за монтаж;
 • Цената за направа на ел. инсталация на точка – 8 лв на брой. Ремонтът на вече направената инсталация е по-скъп и достига до 10 – 11 лв. за брой.

Аварийните ремонти изискват бързо съдействие. Различните цени за ел. услуги не са строго фиксирани, но средната е около 45 - 50 лв. за ремонт на ел. табла, осветление, инсталация и контакти.


Изграждане и поддръжка на електрическо табло

Електрическите табла са важна, но трудна дейност във всяка електроинсталация. Те намират място във всеки дом, офис или сграда. В зависимост от напрежението или монтажа се разделят на различни видове според нуждата и предназначението. Заради сложността си и многото отделни части, които изграждат ел. таблото, често се стига до повреди, изискващи специалист. Тези ел. услуги са:

 • Подмяна на ново табло с 4 предпазителя/бушона - 80.00 лв./бройка;
 • Подмяна на ново табло с до 4 предпазителя/бушона - 80.00 лв. + 10.00 лв./брой бушон;
 • Цена за подмяна на ел. табло за апартамент до 5 автом. прекъсвача - 110 лв. с материали;
 • Цена за подмяна на ел. табло за апартамент до 8 автом. прекъсвача - 130 лв. с материали;
 • Много често цената за играждането на ел. таблото, както и неговото преместване, е по договаряне в зависимост от желанията на клиента и жилището, за което става дума.


Изграждане на слаботокови инсталации

Слаботоковите инсталации са също толкова важни, колкото и всичко останало. Използват се ежедневно и включват широк спектър от дейности. Това са сигнално-охранителни, водоснабдителни, телефонни системи, компютърни мрежи, видеонаблюдение, системи по контрол на достъпа и други. Заради множеството възможности цените варират в голям диапазон в зависимост от особеностите и предпочитанията на клиентите. Освен професионално изпълнение, важно е и качеството на материалите. От тези две неща зависи колко ще издържи системата.

Един съвет от специалистите как да намалите сметките си за електричество с цели 5%. За целта е нужно да изключвате уредите от контакта, когато не ви трябват и не ги използвате. Това е лесен и бърз начин, който да приложите още днес и е по-малко вероятно да прибегнете до различни ел. услуги.

 • Средната цена за ел. услуги като монтаж на главно слаботоково табло е между 60 и 80 лв.;
 • Монтажът на етажната разпределителна кутия за слаботокова инсталация е между 20 и 30 лв. за брой;
 • Монтаж на видеокамера на закрити помещения – 26/40 лв.;
 • Монтаж на телевизионна, телефонна и интернет розетка варират от 3 до 4,50 лв.


Домофонни системи

Домофонните системи са все по-често предпочитани. Връзката между входната врата и апартаментите се улеснява значително. На пазара са разпространени както аудио, така и видео домофони. Цените на ел. услуги свързани с тях варират в зависимост от броя на абонатите, които ще бъдат включени, като сумата на апартамент намалява при по-голям брой.

Цените за всички ел. услуги са различни и не строго фиксирани, което зависи от трудността на изпълнението, размерите и допълните дейности, които предизвиква. Хубаво е да предвидите такива варианти, когато отделяте от разполагаемия бюджет. А за качествено изпълнение на всякакви ел. услуги, може да се доверите на доказаните електротехници, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно и получете различни оферти само в рамките на 24 ч.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

BulSpace VIP
Боядисване и декорация, Исперих
1 извършен проект
Минчо
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Орви студио VIP
Мебели и обзавеждане, София
13 извършени проекта
БОБСТРОЙ БГ ЕООД
Покривни услуги, София
9 извършени проекта
Стобис 2000
Строителство на сгради, София
22 извършени проекта
Владимир Николов
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта