ЗА или ПРОТИВ душ кабината

Публикувано на 22/06/2017 от Елица Мартинова | Последна редакция на 22/06/2017 | Видяно 6 803 пъти

Както знаете, по случай третия си рожден ден в началото на ноември 2015 г., към семейството на MaistorPlus се присъедини един от най-големите и полезни форуми в страната – „Направи сам“. Със своята десетгодишна история той е единственото по рода си онлайн пространство, където всеки практически въпрос намира отговор.

Ако сте майстор-любител, професионалист или просто ентусиаст, който обича новите проекти и предизвикателства, не пропускайте да разгледате форума „Направи сам“. Там ще можете да споделите своите завършени задачи или да почерпите опит за изпълнението им от останалите потребители.

Междувременно в MaistorPlus се стремим да дадем гласност на най-интересните и практични теми, които вълнуват потребителите във форума. Днес ще ви запознаем с горещ дебат, чиято тема е актуална винаги – „За“ или „против“ душ кабините.


Какво трябва да знаем за душ кабините

Основната причина, поради която хората се замислят за душ кабина в банята, е, че не желаят да мокрят цялото помещение, когато се къпят. Обикновено това се случва, когато банята и тоалетната са заедно.

  • Съвременните душ кабини се предлагат в най-различни форми и размери. Те, разбира се, зависят от условията на дома ви. Обичайно, моделите се предлагат в следните стандартни размери: 80х90 см.; 90х90 см.; 110х90 см.; 100х100 см. Ако обаче вашето мокро помещение има нужда от по-нестандартни параметри, повечето производители са готови да изработят душ кабина по поръчка.
  • Освен размерите и формата, огромно значение при избора за душ кабина имат и материалите, от които тя е изработена. Заграждащата част на душ кабината обикновено е направена от стъкло или поликарбонат.
  • Основният въпрос тук е с какъв тип затваряне да е кътът за къпане – с плъзгащи се врати или със стандартен механизъм на вратите. В повечето случаи решението зависи от пространството, с което разполагате.
  • Много важен момент при избора е и подовото пространство на кабината. Препоръчително е да се спрете на материал, който има защита против хлъзгане и се чисти лесно.

Вижте още: Как да изберем бойлер за вкъщи?


Предимства на душ кабините

Както всяко нещо, душ кабините също имат своите поддръжници и скептици. Предимствата на тази инсталация са няколко:

  • Помещението ви остава сухо;
  • Придава изключително модерна и подредена визия на банята;
  • Може да бъде поръчана със специален душ, монтиран в горната част на кабината, така че къпането да прилича на разходка под дъжда;
  • Повечето душ кабини имат приятна и полезна функция за хидро масаж;
  • Могат да бъдат поръчани с вградена седалка.

Вижте още: Полезни иновации, с които да се поглезите в банята


Недостатъци на душ кабините

Въпреки че са приятно модерно съоръжение, душ кабините имат и своите отрицателни страни:

  • Монтирането им е сравнително сложно;
  • Заемат много пространство;
  • Механизмите на вратите често се износват или чупят;
  • Ако вратите са от стъкло, рискувате при счупване да се нараните;
  • Изискват постоянна поддръжка.

Надяваме се, че текстът ви е помогнал при взимането на решение за това дали да монтирате душ кабина в банята си. Ако това е така, потърсете изпълнител за ремонта си в списъка на MaistorPlus с регистрирани професионалисти. Друга възможност пред вас е да заявите безплатно своя проект и да получите най-изгодните условия за изпълнението му.

В случай че тази дилема е вече зад гърба ви и имате прекрасна баня, може да споделите мнението си по въпроса в коментар или да се включите в дискусията на форум „Направи сам“.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта