Термопанели – цени

Публикувано на 06/09/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 25/10/2018 | Видяно 14 122 пъти

Термопанелите (сандвич панелите) са добро съвременно решение за изолация на покрива или стените, като съществуват в много разновидности. Поради това че външната и вътрешната им повърхност не изискват довършителни работи, те са все по-предпочитано решение не само за индустриални обекти, складове и халета, но и при сгради за жилищни нужди.

В допълнение е налично голямо разнообразие на дизайна на термопанелите, като някои от тях имитират дърво, камък, метал, ковано желязо и др. Съществуват разцветки и за най-претенциозните вкусове, така че лесно ще намерите решение и за вашата вила, къща или барака.

Ако вече знаете какво търсите, свържете се с доказали се специалисти:

Или директно сравнете цени:

Отлични характеристики

Важно предимство на термопанелите е, че с тях се постига много добра звукова и топлоизолация. Освен това тези готови елементи са сравнително леки и с тях се строи бързо.

В повечето случаи се състоят от три слоя - два метални листа с полимерно покритие и сърцевина от минерална вата или пенополиуретанова пяна.

Вижте още: Саниране - цени

Много варианти

На пазара се предлагат стенни и покривни термопанели във варианти с по три, четири или пет ребра. Цените варират според вида на елемента и неговата дебелина. Най-евтини са покривните термопанели с три ребра в размер 20 мм. Предлаганата дебелина може да достигне до 150-200 мм в зависимост от марката и производителя.

Предоставените цени в графиката са осреднени и включват всички видове термопанели във всички размери. Най-ниските посочени ценови равнища са само за термопанелите, без да влизат транспортът и монтажът. 

Вижте още: Дограма - цени

Монтаж

Монтирането на сандвич панелите в повечето случаи се извършва бързо и лесно. Все пак от значене е дали обработваната повърхност е гладка, или има грапавини, които трябва да бъдат преодолявани и изравнявани. Забавяне се получава и ако термопанелите се монтират на сграда с голям брой ъгли, извивки, архитектурни украшения.

Вижте още: Окачени тавани - цени

Макар и на теория поставянето на термопанелите да се извършва без особени усилия, и тук, както във всяка строителна дейност, има тънкости, които трябва да бъдат следвани. Ето защо, за да не се получават проблеми в бъдещата експлоатация (като възникване на мухъл, пропускане на вода, недобри изолационни качества и т.н.), за предпочитане е да доверите монтажа на панелите на специалист.

В MaistorPlus можете да откриете детайлен списък на фирми, извършващи тази дейност, и да прочетете оставените за тях мнения от предишни клиенти. Ако пуснете онлайн своята безплатна заявка, ще получите оферти от изпълнители, сред чиито условия ще можете да се ориентирате най-добре и да изберете майстора за своя проект.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
36 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта