7 детски стаи за момичета

Намирането на подходящи изображения, вдъхновяващи за обзавеждане на детска стая за момиче може да бъде истинско предизвикателство. Не се отчайвайте! Мисията може да бъде много по-лесна! При нас ще откриете страхотни снимки и идеи, които да приложите в дома си!

Как да направим идеалната детска стая за момиче?

Как да направим идеалната...


Със собствените си ръце можете да направите различни декоративни елементи за детската стая за вашето момиче.

Цветна сладоледена детска стая

Цветна сладоледена детска...


Ако искате да създадете задушевна, сладка и миличка стаичка за вашето дете, тематичната сладоледена стая е чудесната идея за вас. Все пак кое дете не ...

Възглавници, кукли, саксии - намерете баланса

Възглавници, кукли, сакси...


И така всеки родител може да изработи с много въображение възглавница, платнена кукла или де декорира саксия

Пердета с декорации тип "Направи си сам"

Пердета с декорации тип "...


Детската стая за момиче е хубаво да е с пердета. Те й придават завършеност и приказна атмосфера. Можете да ги изработите със следните елементи:

Снимки и собствени рисунки в рамка

Снимки и собствени рисунк...


И така, не забравяйте, че снимките и рисунките наистина дават много позитивно настроение в детската стая за момиче. Но тук тънкостта е в ръчно изработ...

Стикери и плакати по стените

Стикери и плакати по стен...


Никак не е трудно да подготвите за детската стая на малката принцеса, плакати и стикери, изработени със собствени ръце.

Универсални декоративни елементи

Универсални декоративни е...


Много различни декоративни елементи се вписват перфектно в цялостния дизайн на детската стаята за момиче. Всичко обаче зависи от възрастта на детето.

Подходящи цветове за детска стая

Помещението, отредено за вашето момиче, трябва да накара принцесата ви да заобича мястото. По този начин тя с удоволствие ще прекарва всяка секунда в своето убежище. Независимо дали е на 2, 5, 8 или детската стая е за момиче на 10 години, то задължително условие е малката лейди да харесва мястото. Първото и най-важно нещо, което трябва да съобразите е цветовата схема на стаята.

 • Детските стаи за момичета в розово са винаги за предпочитане. При тях възможността някъде да сбъркате са напълно минимални. Към целия интериор може да добавите подходящи аксесоари, като пердета, възглавници, килими в цвят пудра или цикламено. Едва ли някоя малка дама няма да одобри своя розов свят!
 • Ако обаче розовото е прекалено банално за вас, то съвсем спокойно може да се спрете на детска стая за момиче в бяло. Абсолютна класика, която няма да ви разочарова. Факт е, че белите стени са изложени на огромна заплаха от замърсяване. Затова се застраховайте предварително и изберете боя или тапети, които могат да се почистват.
 • Детските стаи за момичета в лилаво също са доста добра алтернатива. С тях много лесно ще избягате от розовия стереотип, но пък няма да се налага да мислите и варианти за лесно почистване от зацапвания. Лилавото идеално се съчетава с жълто, си

Предизвикателството с малките детски стаи

Ако квадратурата на стаята ви притиска, не се отчайвайте! За вас също има добри решения. Въоръжете се с креативност и търпение и ще имате прекрасно място за малчуганите в дома си.

 • На първо място трябва много добре да обмислите идеите за детска стая за момиче. И да не разчитате единствено на желанията си. Понякога размерите на стаята са предпоставка да направите компромиси с разпределеното или дизайна. Ако сте късметлия и в дома ви има цели две малки принцеси, които трябва да обитават една стая, то много добре обмислете стила и разположението на всяка мебел.
 • Оползотворете всяко кътче в стаята по максимално удачен начин. Направете си списък от какво не бихте лишили вашето момиче в нейната стая и първо намерете място за най-важните неща – креват, бюро, гардероб или др.
 • Цените за детските стаи за момичета могат да бъдат и доста високи. Особено, ако искате мебели по поръчка и изработване на индивидуални проекти. Хубавата страна на малките помещения е, че при тях ще ви е нужен и по-малък бюджет.

 

Детски стаи за две  момичета

Тази мисия може да се окажат истинско предизвикателство. В такива случаи е най-добре да се обърнете към подходящи фирми за детски стаи за момичета. Те ще ви предложат чудесни  варианти, съобразени с помещението. Освен гардероб и бюро ще трябва да обмислите и дизайн за детска стая за момичета с 2 легла. Може да бъдат разположени в ъглова концепция. Или пък да бъдат на 2 етажа.

 • Цените за детска стая за две момичета могат да бъдат доста приемливи. Единственото, което трябва да направите е да не прекалявате с излишни мебели и декорации. Заложете на най-необходимото, от което децата ви наистина имат нужда.
 • От гледна точка на интериора все по-предпочитани са популярни анимационни герои. Няма да сгрешите, ако заложите на  Пепеляшка, Рапунцел, еднорози и миньони. Най-големи овации от малките принцеси ще оберете, ако изберете дизайн на детската стая за момичета на Elza. Героите от „Замръзналото кралство“ са най-сигурният път към сърцето на дъщеря ви.

 

Обзавеждане на детска стая за момиче

Ако темата ви вълнува, то със сигурност сте попадали на много снимки за детски стаи на момичета. Някои уникални, други – абсурдни. Важно е да се съобразите с интересите на децата си, за да може и те да са доволни. Понякога чуждите идеи могат да са чудесно вдъхновение, но не и идеално решение за вас. За перфектната детска стая ще имате нужда от:

 • Легло - добре би било да се спрете на алтернатива, която да бъде приложима както за момиче на 2, 5 и 10 години. Чудесна работа ще ви свършат мултифункционалните легла, които могат да се трансформират от бебешки до по-големи - за тийнейджъри.
 • Бюро - дори на този етап да ви се струва излишно, не го подминавайте с лека ръка. Рано или късно ще ви влезе в употреба.
 • Гардероб - дрехите на всяко дете се умножават с всяка седмица. И колкото по-голяма става вашата малка лейди, толкова повече пространство за съхранение ще й е нужно. Така че не спестявайте тази мебел, ако момичето ви е малко. Днес може и да ви се струва ненужно, но само след няколко години тайничко ще си благодарите за инвестицията.
 • Декорация - вложете цялата си креативност и направете райска детска стая за момичета. Изполвайте стикери и плакати на принцеси. Заложете на тематични завеси и подарете този несравним комфорт на детето си.