145 проекти за баня

Разбираме необходимостта ви от вдъхновение, затова тук ви запознаваме с успешно реализирани проекти за баня. Преди да се превърне в завършения облик, придаващ индивидуален чар, всяка баня представлява проект в ума на замечтания собственик. След това тя се пренася върху чертожните планове на интериорния дизайнер. Или се визуализира чрез проектантска програма, предназначена да показва нагледно какви резултати могат да се получат. В MaistorPlus избрахме за вас успешно проектирани и изградени бани, които да ви дадат стимул да откриете правилните визуални и функционални решения и за вашето хигиенно помещение. Осъществяването им на практика пък доверете на доказаните архитекти и майстори, регистрирани при нас!

Баня в Бохо стил

Баня в Бохо стил


Банята е помещение, което е с висока влажност и температурни промени. Но това не бива да ви плаши – и тук може да цари Бохо атмосфера.

Какви мебели има в малка баня?

Какви мебели има в малка ...


Истинско предизвикателство с дизайна и подредбата в малките жилища са точно баните. Какви мебели е добре да поставим и как да ги подредим правилно?

Душ или вана - какво да изберем?

Душ или вана - какво да и...


Много хора се чудят какво е по-добре да сложат - малка вана или душ кабина в банята си. Разбира се, на първо място са личните предпочитания.

Стилна баня

Стилна баня


Простотата на детайлите и формите, присъстващи в тази баня, я правят да изглежда толкова привлекателна. Цветът на плочките на пода, които се прост...

Стенни плочки от жив мъх и релакс атмосфера

Стенни плочки от жив мъх ...


Тази малка баня изглежда по-голяма, отколкото всъщност е, именно благодарение на стратегическия стъклен прозорец, поставен над мивката.

Цветови комбинации за смелите

Цветови комбинации за сме...


Изчистените стени са основно правило, когато става въпрос за декорирането на малки помещения. Но в никакъв случаи не означава, че не може да експериме...

Класиката - плочки в банята

Класиката - плочки в баня...


Известен факт е, че от времето на древните римляни, та чак до днес плочките са най-често използваният материал за облицовка на баня.

Трикове за визуално увеличаване на пространството на малка баня

Трикове за визуално увели...


Хоризонталният начин за полагане на плочки с правоъгълна форма може визуално да "притисне" стените навътре. Но вертикалното им полагане ще помогне тав...

Предпочитан елемент в баните през 2020 г. - Ваната!

Предпочитан елемент в бан...


Aко ви предстои ремонт на банята, заложете на свободностояща вана. За този тренд ви е необходима малко повече площ, но това със сигурност си заслужава...

Стъпка 1: Подредете шкафа за баня

Стъпка 1: Подредете шкафа...


Започнете пролетното почистване на банята като въведете ред в шкафа.

Елементите от дърво ще направят банята по-топла

Елементите от дърво ще на...


Функционалната баня в скандинавски стил се отличава с уникално излъчване, благодарение на минималистичния си дизайн. Тя създава свежа атмосфера и съче...

Негово величество черното!

Негово величество черното...


Мокрото помещение трябва да излъчва изисканост и удобство. Тези две условия са лесно постижими чрез различни стилови комбинации.

Дървото може да стесни визуално помещението

Дървото може да стесни ви...


Бихте ли избрали дървена стенна облицовка за банята? От една страна тя ще направи банята много по-приятна, но от друга може да смали визуално помещени...

Неизчерпаемо вдъхновение с проекти за баня в снимки

Предстои ви да изградите изцяло нова баня или планирате да ремонтирате настоящата си? Безспорно ще ви бъде полезно да разгледате успешно завършени проекти за баня, каквито представяме на вашето внимание тук. Специално подбраната ни колекция от снимки, подкрепена с полезни идеи и съвети, ще бъде вашият верен помощник по пътя към сбъднатия ви хигиенен кът.

Разбира се, в MaistorPlus се грижим не само да поддържате градуса на въображението си високо, но и да пренасяте представата си за красиво и удачно направена баня в реалността. Затова в платформата ни имате възможност да се свържете бързо и лесно с препоръчани интериорни дизайнери, като заявите напълно безплатно към тях проекта си за баня, за друго помещение или цялостно за дома. Те ще ви отговорят с атрактивни оферти, от които да изберете най-подходящата, според изискванията си.

Проекти за баня според големината на помещението

 

Преди да стигнем до етапа, в който търсим вътрешен архитект, е добре да съобразим плановете си с площта, с която разполагаме. В повечето български домакинства за банята е отредена сравнително малка квадратура. При нас можете да видите достатъчно нагледни примери на завършени вече проекти за малка баня. Ще ви направи впечатление, че в повечето случаи те са решени в светлата цветова гама, а обзавеждането им се състои от компактни санитарни уреди и мебели. Тъй като вярваме, че на мечтите не бива да се поставят граници, сме показали и немалко проекти за голяма баня. При тях дизайнерите са действали с повече размах и на места дори може да забележите, че редом до ваната има джакузи, монтирано е биде до тоалетната чиния, а не е изключено мивките да са две. За любителите на баланса пък сме селектирали и проекти за средно голяма баня.

Проекти за баня, съобразени с различни интериорни стилове

Следващият, също значим фактор при обмислянето на визията на хигиенното ни помещение, е какъв интериорен стил предпочитате за банята си. От него зависи не само цялостният проект на банята ви, но и по какъв дизайн ще бъдат направени плочките за баня, ваната, мивката, душ кабината, осветлението, мебелите. При нас имате възможност да разгледате готови проекти за модерна баня, проекти за съвременна баня, проекти за баня в скандинавски стил, проекти за минималистични бани, проекти за еклектични, винтидж, рустик и други стилове баня. Всеки от тях изисква различен подход в проектирането. Докато модерният и минималистичен стил се придържат към повече сдържаност, изчистени линии и правилни геометрични фигури, при винтидж и еклектика например можем да си позволим повече заиграване с цветове и форми.

Разгледайте и преценете кои от представените проекти за баня са реално приложими и във вашия случай. Когато сте готови с решението си, открийте точния изпълнител за проектиране на баня сред регистрираните в MaistorPlus професионалисти. Отново в нашия сайт бързо и лесно ще откриете и точното решение за последващия ремонт на баня. Изберете и наемете директно от списъка във вашия район или направете безплатна заявка още сега! Сравнете оферти, проучете отзивите, оставени от предишни клиенти и вземете напълно информирано решение с кой изпълнител да работите!