Защо в парковете и градските градини има пейки, а не столове?

Публикувано на 23/06/2014 от Martina Todorova | Последна редакция на 31/08/2016 | Видяно 3 154 пъти

Замисляли ли сте се някога защо в парковете и градинките има пейки, а не столове например? Защото ще заемат прекалено много място, или защото са по-непрактични?

Отговорът на този въпрос е съвсем друг!

Целта на една пейка е да сближава хората. Много по удобно е да прегърнеш или целунеш човека до теб. Винаги има шанс до теб да седне някой непознат и да завържете непринуден разговор, който да прерасне в приятелство. Със сигурност сте виждали в някой от парковете в София, или който и да е друг град, как компании събират няколко пейки, подреждат ги в кръг и ефектът е - задушевна и приятелска обстановка. Пейките са едно от нещата, с които до толкова сме свикнали, че не забелязваме всъщност колко голяма е ползата ни от тях. И не говоря само за комфорта, който осигуряват. Те ни дават възможност да се докоснем до човека до нас- преносно и буквално. Да спрем, за да починем от забързаното ежедневие и да бъдем хора, комуникиращи в реално време. Имайки предвид дигиталния свят, в който живеем, това си е цяло богатство. Да излезеш сред природата и да виждаш очите на събеседника си, докато седите удобно на някоя пейка, на фона на красив пейзаж. Има някаква романтика в цялостната картина, не мислите ли? 

Прекалено скучно е да смятаме, че пейките са само за почивка. Те имат много по-дълбоко значение за хората-сближава ги емоционално!Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

BORIS - ELECTRIC VIP
Електроуслуги, София
81 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
17 извършени проекта
Тош ремонТ VIP
ВиК Услуги, София
40 извършени проекта
Rado
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Николай Ничев
Монтажи, София
3 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
6 извършени проекта