Направи си сам креативна закачалка от щипки за пране

Публикувано на 16/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 5 273 пъти

Креативността у дома винаги е добре дошла! Това е един фантастичен начин да внесем уютна и разнообразна атмосфера в жилището си, използвайки собственото си въображение и усилия.

Нека ви вдъхновим с едно симпатично предложение за стенен държач, направен от дървени щипки за пране. Той притежава уникален дизайн и е невероятно лесен за изпълнение, с евтини и достъпни материали. Може да влезе в употреба в абсолютно всяка стая. Оцветете го по начина, по който на вас ви харесва най-много, съобразявайки се с цветовете в интериора. Или го направете забавен и колоритен, с много различни вариации, което ще го направи идеален за детската или за стаи с арт дизайн!

Ако имате още идеи за интериора у дома, потърсете помощ от специалисти, които ще ви помогнат с най-добрите съвети и професионално съдействие по време на ремонта!


Необходими материали

Материалите, които ще са ви нужни, за да изработите тази интересна закачалка за стена, са малко и се намират лесно, затова отидете до близкия магазин за домашни потреби и действайте!

  • 1 брой тънка дъска 

  • Няколко дървени щипки за пране - сами решете колко да бъдат на брой

  • Бързо съхнещо лепило, подходящо за обработка на дървени материали

  • Четка за боядистване

  • Латексова боя

  • Самозалепващи стикери за прикрепяне към стената

Важно е да отбележим, че имате пълна свобода сами да изберете размера на дъската и щипките, както и цвета на дървото. За да се оцветят добре материалите, ви съветваме да подберете светли тонове. Определете сами какви бои бихте искали да използвате.


Първа стъпка: Боядисайте щипките!

Започнете с боядисването на щипките, тъй като им е необходимо време, за да изсъхнат.

В конкретния случай, ние ви предлагаме идея за боядисването на върховете на щипките - около 1/3 от дължината. Но не забравяйте, че можете сами да решите как да изглеждат. Ето още едно интересно предложение - ако са за детска стая, може да нарисувате малки звездички, сърчица и други фигурки, посредством перманентен маркер или боя, използвайки малка четчица. Позволете и на децата си да участват, те ще са очаровани от идеята!

Виж още: Креативни начини за повторно използване на стара стълба


Втора стъпка: Определете разстоянието между щипките!

Поставете щипките на равномерно разстояние една от друга, без да ги залепвате. Това е необходимо, за да определите правилно дистанцията между тях, преди да е станало късно, тъй като лепилото е секундно, а и ще остави неприятни следи.

Важно - задължително започнете този процес, след като щипките са изсъхнали!


Трета стъпка: Залепете щипките!

Време е да залепите щипките. Покрийте цялата дължина на щипката с тънък слой лепило. Внимателно я позиционирайте обратно на мястото й, като внимавате да не я изкривите. Направете това с всички налични щипки и ги оставете настрана, за да изсъхнат. Прочетете инструкциите на лепилото, за да научите колко време ще отнеме това.

Виж още: Направи си сам разкошен плетен кош от дънки


Четвърта стъпка: Поставете закачалката на стената!

Единственото, което ви остана, е да залепите държача за стената. Използвайте самозалепващи стикери - продават се такива, специално пригодени за прикрепяне на закачалки и други подобни за стените. Бихте могли и да пробиете дупки и да закачите държача с пирони или куки, но определено лепенките са по-щадящ вариант. Постарайте се да използвате толкова стикери, че да постигнете пълна стабилност.

Последен съвет - избягвайте окачването на твърде тежки дрехи/предмети. Хавлиени кърпи за баня или кухня, леки детски дрешки, шалове, ръкавици... те са напълно подходящи варианти. А сега... поздравления! Вече си имате собствен уникален държач за стена, който освен практичен, представлява и една прекрасна декорация за дома ви!

Ако желаете да получите още интересни идеи, съвети и помощ за обновлението на интериорния дизайн в жилището, потърсете помощ от специалисти. В случай че се колебаете на кой екип да се спрете, пуснете заявка в MaistorPlus и ние ще ви съдействаме напълно безплатно. В рамките на 24 часа ще получите уникални предложения от водещи компании и ще имате постоянен достъп до профилите и потребителските им оценки, за да вземете едно добре информирано решение!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Гошко Покриви
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта