Пренесете черната дъска върху трапезарната си маса

Публикувано на 10/11/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 2 455 пъти

Притежавате завидна колекция от оригинални идеи, които светът трябва да види реализирани? Преди да се стигне до момента на истината обаче, поредната ви гениална хрумка е отлетяла, защото не сте успели да си я запишете навреме. Всичко това може да се промени много бързо, като пренесете черната дъска върху трапезарната си маса. Често по време на хранене се раждат велики, или поне близки до това определение, планове в разговор с близките и е много важно те да бъдат уловени в точния момент. В тази статия ще ви покажем стъпка по стъпка как да си направите тази полезна мебел. А в случай че ви е нужна професионална намеса, свържете се с мебелните специалисти, регистрирани в MaistorPlus.

Вижте още: Щури и оригинални идеи за дома, с които да експериментирате


Необходими инструменти и материали

Преди да стартирате проекта, ето какво е необходимо да си набавите:

  • Дъска, с размери: 91,5 см х 152,5 см х 2 см.

  • 2 дълги правоъгълни дървени блока - дължината им трябва да е по-малка от тази на дъската;

  • 2 подпори за масата - продават се в мебелните вериги;

  • боя за черната дъска;

  • лепило за дърво;

  • линии, четки, валяци, парцали;

  • алуминиев профил, размер 183 см;

  • винтове за дърво, отвертка;

  • дрелка за дърво, винтоверт;

  • тебешири.

Дъска, с размери: 91,5 см х 152,5 см х 2 см.

2 дълги правоъгълни дървени блока - дължината им трябва да е по-малка от тази на дъската;

2 подпори за масата - продават се в мебелните вериги;

боя за черната дъска;

лепило за дърво;

линии, четки, валяци, парцали;

алуминиев профил, размер 183 см;

винтове за дърво, отвертка;

дрелка за дърво, винтоверт;


Стъпка 1: Залепете дървените блокове за дъската

Залепете двата правоъгълни дървени блока успоредно върху дъската по нейната дължина. Можете да се ориентирате по снимката на какво разстояние да ги поставите от външните ръбове. Между двата дървени правоъгълника мястото трябва да е такова, че подпорите за масата идеално да паснат там. Сложете дъската върху по-голяма площ, може и на пода, с блоковете нагоре, докато лепилото изсъхне.


Стъпка 2: Боядисайте дъската

Време е да боядисате дъската си, така че да я превърнете в бяла кнога за споделяне на нетърпящите ви отлагане идеи. Въпреки че условно я нарекохме "черна", боята за нея може да бъде и в друг цвят - графит, тъмнозелен, тъмносин. Важното е след това да може ясно са се откроява написаното върху нея. Използвайте валяк за боядисването на голямата повърхнот, а за ръбовете си помогнете с четка. Изчакайте да изсъхне първото покритие и нанесете втори слой.

Вижте още: 5 остроумни трика за боядисване


Стъпка 3: Подгответе улеите за тебеширите

В името на по-голямо удобство е добре тебеширите, с които ще пишете, да ви бъдат под ръка. За тази цел монтирайте улеи за тях към дъската. Вземете алуминиевия профил и с ножовка отрежете парче с размера на широчината на дъската. Последната може да ви служи като ориентир, по който да измерите. Отбележете си по 2,5 см. от двата края на алумииневата лента. От така маркираните в двата ръба точки отбележете от всяка по 30,5 см.


Стъпка 4: Монтирайте улеите за тебеширите

Пробийте дупки с дрелката на отбелязаните места, като предварително сте се уверили, че точно придържате улея спрямо ръба на дъската, за да не стане криво. Закрепете с винтове, като използвате винтоверта.


Стъпка 5: Закрепете дъската за подпорите

Почти достигнахте финалната права. Остава само да закрепите дъската върху подпорите, така че да си има вече завършения вид на истинска маса. Както вече стана ясно от стъпка 1, подпорите ще поставите между дървените правоъгълни блокове, които залепихте. Въпросните залепени дълги правоъгълници в случая ще играят ролята на държачи за краката на масата. Може да ви е по-лесно да поставите дъската върху пода, да си напаснете добре подпорите между дървените блокове и после да обърнете.


Готови сте да творите и споделяте идеи!

Вашият забавен и интересен проект е вече завършен. Сега е моментът тържествено да отрежете червената лента и да споделите първата си идея върху черната дъска. Нарисувайте дома, който мечтаете да имате, а за да го сбъднете, е достатъчно да потърсите съдействие от дизайнерите в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, изберете удобен за вас начин за връзка с изпълнителите, сравнете оферти и репутации, и изберете този, който отговаря на вашите очаквания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ВодПро
ВиК Услуги, София
138 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта